GERİ

Web Master Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Web Master
  3. Nedir?
Web Master

Web Master nedir? Web Master çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Web Master olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Web Master Nedir?, Nasıl Olunur?

Yazılım dünyasının yükselişiyle birlikte web master kimdir sorusunun yanıtı ve bu uzmanların sorumlulukları yaygın şekilde merak konusu haline gelmiştir. Web sitelerini yöneten ve bakımını yapan bu profesyoneller web yöneticisi olarak da bilinir. Beraberinde çeşitli zorluklar getirmekle birlikte yazılımla ilgilenenler için oldukça ödüllendirici, tatmin edici olabilen bu mesleğe ilişkin web master ne demek sorusuna Eleman.net Meslek Rehberi sayfasında detaylı yanıt bulabilirsiniz.

Web Master Ne İş Yapar?

Yazılım ve web hizmetlerinin öne çıkan işlerinden web master kime denir sorusuna ‘web sitelerinin düzgün çalışmasını, düzenli olarak güncellenmesini ve yüksek performansa sahip olmasını sağlamaktan sorumlu uzman’ şeklinde açıklama yapılabilir. Web master sorumlulukları arasında web sitesinin görünümünü, kullanılabilirliğini, işlevselliğini ve trafiğini korumak yer alır. Web sitesine ilişkin içerik yönetimi, tasarımı güncelleme, sunucusu yönetimi ve güvenliğin korunması gibi görevleri bulunan bu uzmanlar, web sitelerinin mobil uyumlu ve erişilebilir olmasını sağlamaktan da sorumludur.

Web Master Nasıl Olunur?

Bir web master olmak için gerekenler,

  • Bilgisayar Bilimi veya Bilgi Teknolojisi alanında lisans derecesine sahip olmak,
  • Web geliştirme veya ilgili bir deneyim geçmişine sahip olmak,
  • HTML, CSS ve JavaScript gibi programlama dillerinden en az birine hakim olmak,
  • Lisans eğitimi bulunmuyorsa çevrimiçi veya yüz yüze kursları tamamlamış olmak,
  • Kurs sonrası web sitesi geliştirme ve içerik oluşturma alıştırmalarıyla kendini geliştirmek,
  • Deneyim kazandıktan sonra bir tercihen bir sertifika programına devam ederek belge edinmek

adımlarını kapsar.

Web Master Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Web master, iyi bir iletişim becerilerine sahip olmalı, detaylara odaklanabilmeli ve yaratıcı bir zihne sahip olmalıdır. Baskı altında çalışabilmeli, işinin kesin teslim tarihlerini karşılayabilmeli ve ekibiyle işbirliği içinde çalışabilmelidirler.

Web Master Çalışma Koşulları Nasıldır?

Bir Web master ne yapar öğrendikten sonra bu alana ilgi duyanlar çalışma alanlarını merak edebilir. Web master nerede çalışır sorusunun yanıtı oldukça geniş bir yelpazede olup, bu kişiler bir ofis ortamında veya uzaktan çalışma imkanına sahiptir. Web sitelerinin her zaman doğru çalıştığından emin olmak adına mesaileri gece saatlerini ve hafta sonlarını kapsayabilir. Genellikle aynı anda birden fazla proje üzerinde çalıştıkları için stresli bir çalışma ortamının söz konusu olabildiği, bu kişilerin çoklu görevleri yerine getirmesi, zamanlarını etkin şekilde yönetmesi gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca tüm web uzmanları rekabet odaklı çalışma koşullarında başarılı olabilmek adına en son web geliştirme teknolojilerini ve trendleri takip ederek sürekli olarak bilgilerini güncellemelidir.

Web master veya web yöneticisi olmak, çeşitli zorluklara karşın, mekan ve mesai saatlerinden bağımsız çalışma, uluslararası kariyer imkanı, yükselen meslekler arasında yer alması ve oldukça tatmin edici kazançlar getirmesiyle yazılıma ilgi duyanlar için ideal kariyer seçeneklerindendir.

Web Master İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Web Master ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Web Master ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Avrupa %27.8
İstanbul Anadolu %16.7
Ankara %8.3
İzmir %5.6
Samsun %5.6
Diğer %36.1

Web Master İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Web Master arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Bilişim %34
Bilgisayar / BT / Internet %28.3
Hizmet %7.5
Elektrik ve Elektronik %3.8
Mali Müşavirlik / Muhasebe %3.8
Diğer %22.6

Web Master İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Web Master pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Web Master mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Yazılım %42.6
Teknik Destek %7.4
Bilgi İşlem %3.7
Bilgisayar %3.7
Bilgisayar Donanım %3.7
Diğer %38.9

Web Master Gereklilikleri Nelerdir?

Web Master olarak çalışmak için sahip olunması gereken minimum gerekliliklerdir. Web Master olmak için bu özelliklere sahip olmanız gerekmektedir.

Gerekli Eğitimleri Almak

İlgili Yüksekokul Mezuniyeti

eleman.net'te her gün güncel Web Master ilanları yayınlanıyor. Web Master olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Web Master olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Web Master ilanları yayınlanıyor. Web Master olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.