Hayvanları seven ve veterinerlik mesleğine ilgi duyan kişiler “Veteriner sağlık teknisyeni nedir?” merak edebilir. Evcil hayvanların yanı sıra küçük ve büyükbaş hayvanların sağlığıyla ilgili işlemlerde veteriner hekimlere destek veren meslek sahibidir. Veteriner sağlık teknisyeni sorumlulukları hekim kadar geniş olmasa da önemli bir yardımcı elemandır.
“Veteriner sağlık teknisyeni kime denir?” sorusunu kapsamlı olarak yanıtlamak mümkündür. Veterinerlik alanında çalışma yapan hekimlerin yardımcısı olan ve tüm işlemler sırasında ona destek olan profesyoneldir. Veteriner klinikleri, hayvan hastaneleri, çiftlikler gibi farklı yerlerde önleyici ve koruyucu tedavi uygulama sırasında görev alır.
Veterinerlerle birlikte çalışan teknisyenlerin yaptığı işler çalıştığı kurum ve verilen hizmete göre değişiklik gösterir. “Veteriner sağlık teknisyeni nerede çalışır?” sorusuna kamu ve özel sektör şeklinde genel bir yanıt vermek mümkündür.
Hayvan barınakları, hastaneleri, klinikler, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerde çalışabilir. Sadece şirkete ve firmaya bağlı değil, veterinere bağlı olarak da çalışabilir. Bu durumda veterinerle birlikte klinik vakaların yanı sıra çiftlik hayvanlarıyla da ilgilenir. “Veteriner sağlık teknisyeni ne iş yapar?” sorusuna şu yanıtlar verilebilir:
Veteriner sağlık teknisyeni olmak için gerekenler arasında öncelikle liselerin ilgili bölümünden eğitim almak vardır. Veteriner Sağlık bölümünde 4 yıl boyunca Histoloji, Patoloji, Farmakoloji ve hayvanlarla ilgili dersleri alır. Lise mezuniyetinin ardından veteriner sağlık teknikeri olarak ilk kademede göreve başlar. “Veteriner sağlık teknisyeni nasıl olunur?” sorusunun cevabı bu nedenle Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde Veteriner Sağlık bölümünde okumaktır.
Veteriner sağlık teknisyeni olmak için gereken şartlar arasında eğitim yanı sıra bazı nitelikler sayılmalıdır. Öncelikle bu mesleği seçmek isteyen kişinin hayvanlardan korkmaması ve arasının iyi olması gerekir. Hayvan korkusu olan ve ayırt eden bir insanın meslekte kariyer yapması mümkün değildir. Mesleğe başladıktan sonra adaylar sadece evcil hayvanlar ya da çiftlik hayvanları alanında kariyer yapmayı seçebilir.
“Veteriner sağlık teknisyeni ne demek?” sorusunun cevabından sonra çalışma koşulları merak edilir. Veteriner klinikleri ve hayvan hastanelerinde görev yapanlar için çalışma ortamı temiz, sakin, steril ve ideal sıcaklıkta mekanlardır. Çiftliklerde hizmet verenler ise arazi koşullarında iş yapar. Suni hayvan dölleme ve doğum gibi durumlarda hayvan salgılarına bulaştıkları bir iş ortamı olur.
Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak çalışmak için sahip olunması gereken minimum gerekliliklerdir. Veteriner Sağlık Teknisyeni olmak için bu özelliklere sahip olmanız gerekmektedir.
Gerekli Eğitimleri Almak
İlgili Yüksekokul Mezuniyeti
Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak çalışabileceğiniz 2 kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Bu kurumlarda çalışabilir, şirket ihtiyacına göre farklı yetkinliklerinizi kullanabilirsiniz.
Sağlık Kurumları
Veteriner Klinikleri
eleman.net'te her gün güncel Veteriner Sağlık Teknisyeni ilanları yayınlanıyor. Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturVeteriner Sağlık Teknisyeni olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
İş İlanı Yayınlaeleman.net'te özgeçmişinizi oluşturduktan sonra Veteriner Sağlık Teknisyeni, İstanbul Veteriner Sağlık Teknisyeni , İstanbul Anadolu Veteriner Sağlık Teknisyeni , İstanbul Avrupa Veteriner Sağlık Teknisyeni , Ankara Veteriner Sağlık Teknisyeni, İzmir Veteriner Sağlık Teknisyeni, Kocaeli Veteriner Sağlık Teknisyeni, Bursa Veteriner Sağlık Teknisyeni Hayvan Bakıcısı, Veteriner Sağlık Teknikeri, Veteriner, iş ilanlarına ulaşabilir, size en uygun işe kolayca başvurabilirsiniz.
eleman.net'te her gün güncel Veteriner Sağlık Teknisyeni ilanları yayınlanıyor. Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturBu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.