GERİ

Tanıtım Elemanı Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Tanıtım Elemanı
  3. Nedir?
Tanıtım Elemanı

Tanıtım Elemanı nedir? Tanıtım Elemanı çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Tanıtım Elemanı olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tanıtım Elemanı Nedir?, Nasıl Olunur?

Bir ürün, hizmet veya markanın tanıtımı için çalışan profesyoneller, tanıtım elemanı kimdir sorusunun yanıtını oluşturur. Genellikle satış odaklı bir yaklaşımla çalışan bu meslek grubu için tanıtım elemanı kime denir gibi sorularınızın yanıtını ve bu mesleğe sunulan iş fırsatlarını Eleman.net Meslek Rehberi sayfasında görebilirsiniz.

Tanıtım Elemanı Ne İş Yapar?

Pazarlama ve reklamcılık dünyasının gün geçtikçe daha popüler ve değerli hale gelmesi, tanıtım elemanı ne demek gibi sorular doğurur. Bu elemanlar müşteriye ürün veya hizmet hakkında bilgi vererek satın almalarını teşvik eden profesyonellerdir. Ayrıca tanıtım elemanı sorumlulukları arasında;

  • Ürün veya hizmetlerin farkındalığını artırmak,
  • Doğru şekilde tanıtım için çeşitli faaliyetler yürütmek
  • Ürün veya hizmetler hakkında geri bildirim toplamak,
  • Satış hedefleri belirlemek,
  • Müşterilerle iletişime geçmek,
  • Müşteri tabanını genişletmek,
  • Satış ve promosyon faaliyetleri planlama ve bunları yürütme
  • Satış sonrası hizmet sunma

gibi çok yönlü ve kapsamlı görevler yer alır.

Tanıtım Elemanı Nasıl Olunur?

Tanıtım elemanı olmak isteyenler genellikle üniversitelerin pazarlama, işletme, iletişim veya benzeri bir bölümünden lisans mezun olur. Ancak bu alanda çalışmak için üniversite mezunu olmak zorunlu değildir ve günümüzde bu alana ilgi duyanlar için pek çok çevrimiçi sertifika programı veya mesleki eğitim kursu bulunur. Çalışılacak olan şirketin profesyoenelliğine ve marka değerine göre kurum içi kurslar alınması da gerekli ve faydalı olabilir.

Tanıtım Elemanı Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Tanıtım elemanı olmak için, iyi iletişim ve insan ilişkileri becerilerine sahip olmak, müşteri ihtiyaçlarını anlayabilmek, planlama ve organizasyon ve satış becerilerine sahip olmak gerekir. Tanıtım elemanı olmak için gerekenler sektöre göre değişse de genellikle yeni ürünler ve hizmetler hakkında bilgi edinmeye açık olmak gibi şartlar gereklidir. Ayrıca, takım çalışmasına yatkın olma, stres altında çalışabilme ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlama gibi karakteristik özellikler başarılı bir kariyer yolculuğu için avantaj sağlar.

Tanıtım Elemanı Çalışma Koşulları Nasıldır?

Pazarlama dünyasının yükselişiyle birlikte pek çok kişi tarafından tanıtım elemanı nerede çalışır sorusu merak edilir. Bu profesyonellerin çalışma alanları mağazalar, fuarlar, kongreler, stadyumlar, havaalanları, üniversiteler, iş merkezleri gibi çok geniş yelpazede örnekler barındırır. Genellikle yoğun geçen ve sürekli aktif iletişimde kalmayı gerektiren mesai saatlerinde çalışan tanıtım elemanları, hafta sonları veya gece vardiyaları gibi esnek çalışmalara uyumlu olmalıdır. İşverene ve şirkete bağlı olarak sık seyahat etmek veya şehir içinde düzenli olarak araç kullanmak gerekebilir. Meslek, tüm zorluklarına rağmen iyi iletişim, satış ve organizasyon becerilerine sahip olanlara prim ödemeleri gibi maddi fırsatlar sunar. Ayrıca kariyerinde ilerleme imkanı sunan tanıtım elemanlığı, pazarlamanın yükselen kolu olarak değerlendirmeye değerdir.

Tanıtım Elemanı İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Tanıtım Elemanı ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Tanıtım Elemanı ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Avrupa %30.1
İstanbul Anadolu %23.4
Ankara %9.7
İzmir %6.4
Kocaeli %4
Diğer %26.3

Tanıtım Elemanı İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Tanıtım Elemanı arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Mağazacılık / Perakendecilik %32.3
Gıda %5.1
Kozmetik %3.7
Otomotiv %3.2
Tekstil %3
Diğer %52.7

Tanıtım Elemanı İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Tanıtım Elemanı pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Tanıtım Elemanı mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Satış %22.8
Mağaza Satış %14.6
Aktif Satış %7.8
Mağaza %7.3
Satış Destek %4
Diğer %43.5

eleman.net'te her gün güncel Tanıtım Elemanı ilanları yayınlanıyor. Tanıtım Elemanı olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Tanıtım Elemanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.