GERİ
  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Su Ürünleri Teknikeri
  3. Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Su Ürünleri Teknikeri Nasıl Olunur?

Su Ürünleri Teknikeri

Su Ürünleri Teknikeri Nedir?, Nasıl Olunur?

Deniz, göl, baraj gibi yapay ve doğal tatlı ve tuzlu sularda suda yetişen canlıların üretimiyle ilgilenen meslek dalı su ürünleridir. “Su ürünleri teknikeri nedir?” sorusuna tatlı ve tuzlu suda deniz canlılarının üretimi ve korunması gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren teknik eleman şeklinde kısa yanıt verilebilir. “Su ürünleri teknikeri ne demek?” sorusunu detaylı yanıtlamak bu alanda çalışmak isteyen kişilerin bilgilendirilmesi açısından yararlıdır.

Su Ürünleri Teknikeri Kimdir?

Tatlı ve tuzlu sular, iç denizler, doğal ve yapay su birikintilerinde farklı hedeflere yönelik araştırma ve çalışma yapan mesleklerden biri su ürünleri teknikeridir. Su ürünleri mühendisinin asıl sorumluluğu üstlendiği faaliyetlerde destekleyici eleman olarak görev yapar.

Balık, yengeç, ıstakoz gibi farklı canlı türlerinin üretimi, korunması, avlanması için araştırma yapmak, suların temizliği ve durumuyla ilgili projelerde yer almak görevidir. “Su ürünleri teknikeri kime denir?” sorusu kapsamlı olarak bu şekilde yanıtlanabilir.

Su ürünleri teknikeri sorumlulukları arasında balık üretim çiftliklerinde verimliliği sağlamak, doğal ve yapay su kaynaklarının kimyasal ölçümlerini yapmak gibi görevler yer alır. “Su ürünleri teknikeri nerede çalışır?” sorusunun cevabına göre teknikerin görevi değişebilir. Su ürünleri teknikeri çalışma alanları şunlardır:

  • Balık çiftlikleri, ıstakoz çiftlikleri gibi suda yaşayan canlıların üretim merkezleri
  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Su Ürünleri Teknikeri Ne İş Yapar?

Görev ve sorumlulukları çalıştığı şirkete ve üretimi yapılan canlıya göre değişen su ürünleri teknikerleri farklı işler yapabilir. “Su ürünleri teknikeri ne iş yapar?” sorusuna şu yanıtları vermek mümkündür:

  • Tatlı ve tuzlu su balıkları ile kabuklu deniz canlılarının üretiminde danışmanlık yapmak
  • Suyun analizi ve raporlamasını yaparak hedefe yönelik kullanım durumunu denetlemek
  • Balık hastalıklarında önleyici ve tedavi edici rol üstlenmek
  • Yemleme ve üretme faaliyetleri içerisinde rol almak

Su Ürünleri Teknikeri Nasıl Olunur?

Su ürünleri alanında meslek edinmek isteyen kişilerin seçebilecekleri alanlardan biri de teknikerliktir. “Su ürünleri teknikeri nasıl olunur?” sorusunun cevabı önlisans mezunu olmaktır. Su ürünleri önlisans bölümü mezunları tekniker, lisans mezunları mühendis unvanı alır. Su ürünleri teknikeri olmak için gerekenler teorik ve pratik derslere ek olarak staj yapmaktır.

Su Ürünleri Teknikeri Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Su ürünleri teknikeri olmak için gereken şartlar arasında aday nitelikleri de öne çıkar. Adayların sağlık durumu iyi, analitik düşünebilen, sorumluluk sahibi kişiler olması beklenir. Ayrıca dalıcı belgesi sahibi olan kişiler deniz balık üretim tesislerinde önceliklidir.

Su Ürünleri Teknikeri Çalışma Koşulları Nasıldır?

Bu mesleği seçmek isteyen kişilerin zorlu şartlarda çalışabilmelidir. Yaz ve kış aylarında su içerisine numune almak için girmeleri ve açık havada faaliyet göstermeleri gerekebilir. Ofiste ve sahada aktif olarak rol alan mesleklerden biridir.

eleman.net'te her gün güncel Su Ürünleri Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Su Ürünleri Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Su Ürünleri Teknikeri olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Su Ürünleri Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Su Ürünleri Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.