Sondaj Teknikeri nedir? Sondaj Teknikeri çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Sondaj Teknikeri olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Sondaj teknikeri, yeraltı sondaj işlemlerinde yeterli bilgi ve donanıma sahip kalifiye elemandır. “Sondaj teknikeri kimdir?” sorusu, akademik eğitimini sondajcılık üzerine tamamlamış kişidir şeklinde açıklanmaktadır. “Sondaj teknikeri ne demek?” diye merak edenler için bu mesleğin tanımı; jeotermal, petrol, maden, yer altı suyu, zemin araştırma sondajcılığı faaliyetlerinde görev alan ara elemanlar şeklinde de yapılabilir.
Çalışma sahasına göre genel anlamda yeri delme ve silindirik kazı işlemlerinin düzgünce ilerlemesi ve tamamlanması, sondaj teknikeri sorumlulukları arasındadır. Maden ve yer altı çalışmalarında öncelikli görevi, delme işlemini yapmaktır. Bu kapsamda sondaj teknikeri;
Sondaj teknikeri olmak için gerekenler söz konusu olduğunda ilk önce eğitimden bahsedilmelidir. Sondaj Teknikerliği bölümü eğitimi, üniversitelerde 2 yıllık ön lisans programı dahilinde örgün olarak verilir. Mezuniyet koşulları arasında zorunlu staj bulunan Sondaj Teknolojisi bölümünden başarıyla mezun olan öğrenciler, bu alanda uzmanlaşarak sondaj teknikeri unvanına sahip olur.
“Sondaj teknikeri kime denir?” sorusunun ardından sondaj teknikeri olmak için gereken şartlara da değinmek gerekir. Sondaj teknikeri olmak isteyen kişilerin öncelikle zor arazi şartlarına dirençli olmaları beklenir. Sondaj tekniklerinin ayrıca ekipman ve makine kullanma becerisi gelişmiş, takım çalışmasına yatkın, teknik gelişmeleri takip etmeye hevesli kişiler olması gerekir. Mesleğin ve çalışma alanının getirdiği yoğun tempoya karşı dayanıklı ve disiplin sahibi olmak, iyi bir sondaj teknikerinin taşıması gereken özelliklerdir.
Mühendisler ve işçilerle birlikte çalışan sondaj teknikeri, su sondajlarından maden arama sondajlarına kadar muhtelif sondaj çalışmalarında görev alırlar. Meslek gereği açık alan koşullarında görev alan sondaj teknikerinin, çamurlu araziler ve gürültülü ortamlarda bulunması gerekebilir. Görev sahasına göre farklılaşmakla beraber uygun koruyucu kişisel ekipman kullanmalıdırlar. Sondaj teknikeri, mevsim şartları fark etmeksizin vardiyalı olarak çalışır. Sahada çalıştığı zamanlarda baret, yelek ve çizme giymesi gerekebilir. “Sondaj teknikeri nerede çalışır?” diye merak edenler için ise Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Devlet Su İşleri, Maden Tetkik Arama, İller Bankası gibi devlet kurumları ve petrol arama tesisleri, araştırma merkezleri gibi özel kuruluşlar sayılabilir.
eleman.net'te her gün güncel Sondaj Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Sondaj Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturSondaj Teknikeri olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
İş İlanı Yayınlaeleman.net'te özgeçmişinizi oluşturduktan sonra Sondaj Teknikeri, İstanbul Sondaj Teknikeri , İstanbul Anadolu Sondaj Teknikeri , İstanbul Avrupa Sondaj Teknikeri , Ankara Sondaj Teknikeri, İzmir Sondaj Teknikeri, Kocaeli Sondaj Teknikeri, Bursa Sondaj Teknikeri iş ilanlarına ulaşabilir, size en uygun işe kolayca başvurabilirsiniz.
eleman.net'te her gün güncel Sondaj Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Sondaj Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturHesaplama Araçları
Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.