GERİ

Servis Şoförü Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Servis Şoförü
  3. Nedir?
Servis Şoförü

Servis Şoförü nedir? Servis Şoförü çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Servis Şoförü olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Servis Şoförü Nedir?, Nasıl Olunur?

‘Servis şoförü nedir?’ ve ‘Servis şoförü kime denir?’ diye bakıldığında, belirli bir kurum ya da işletme tarafından istihdam edilen ve çalışanların günlük ya da düzenli bir şekilde taşınması ile ilgilenen kişilere denir yanıtı verilir. ‘Servis şoförü kimdir?’ ve ‘Servis şoförü nerede çalışır?’sorularının yanıtları ise özellikle okullarda fabrikalarda, şirketlerde, bazı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelleri, öğrencileri alıp bırakma görevini üstlenen kişidir şeklinde verilebilir. Servis şoförü, özel kurum ve kuruluşlar, okullar, şirketler bünyesinde çalışır.

SERVİS ŞOFÖRÜ NE İŞ YAPAR?

‘Servis şoförü ne iş yapar?’ diye bakıldığında, çalışanları ya da öğrencileri belirli bir güzergaha uyarak taşımakla ilgili görev ve sorumluluklara sahiptir. Servis şoförü sorumlulukları ve görevleri genellikle aşağıdaki gibidir:

  • Güzergahları belirlemek ve takip etmek.
  • Müşteri ya da öğrenci alım ve bırakma noktalarını belirlemek.
  • Taşıma planlamasına göre belirli saatlerde, belirli noktalardaki kişileri toplamak ve bırakmak.
  • Yol rotası belirlemek.
  • Araçtaki yolcuların güvenliğini sağlamak.
  • Araçta taşınan yolcuların kayıtlarını tutmak, iniş-biniş saatlerini ve güzergah değişikliklerini kaydetmek.

SERVIS ŞOFÖRÜ NASIL OLUNUR?

‘Servis şoförü ne demek?’ sorusunun yanı sıra ilgili meslek grubuna nasıl dahil olunacağı da merak konusudur. Servis şoförü olmak için gerekenler uzun bir süreci kapsar. Böylece ‘Servis şoförü nasıl olunur?’ sorusuna aşağıdaki adımlar dahilinde cevap verilebilir.

  • İlk olarak kullanılacak araca bağlı olarak ehliyet alınması gerekir.
  • İlgili trafik kurallarını öğrenmek, sürüş testini geçmek ve sürücü ehliyetine sahip olmak şarttır.
  • Servis şoförü olmak için sürüşte deneyim kazanmak oldukça önemlidir. Ehliyet aldıktan sonra sürüş yapılmalı, pratik kazanılmalı ve düzenli araç kullanmaya devam edilmelidir.
  • Kullanılacak aracın özelliklerine ve nasıl kullanıldığına hakim olunması gerekir.
  • Gerekli başvuruları yaparak değerlendirme sürecine dahil olunmalıdır.

SERVIS ŞOFÖRÜ OLMAK İÇIN GEREKEN ŞARTLAR NELERDIR?

Servis şoförü olmak için gereken şartlar listesinin başında sürücünün ehliyetini almış olması vardır. Bu bağlamda ehliyetin türü ve geçerlilik durumu oldukça önemlidir. Ayrıca işverenler sürücülerden deneyim sahibi olmalarını bekler. Belirli bir süre ya da mesafe araç kullanmış olmak, tecrübe kazanmak için idealdir. Herhangi bir ceza kaydının bulunmaması aranılan özellikler arasındadır. Bölgelere ve ülkelere göre değişmekle birlikte bazı bölgelerde servis şoförü olmak için belirli bir yaş sınırı bulunur.

SERVIS ŞOFÖRÜ ÇALIŞMA KOŞULLARI NASILDIR?

Servis şoförü çalışma koşulları, kurum ve kuruluşlara ya da sektöre göre değişiklik gösterir. Servis şoförleri bazen erken bazen geç saatlerde çalışabilir, gece ya da haftasonu vardiyalarında bulunabilirler. Bu yüzden zaman yönetimini iyi yapmalı ve diğer etkenler de göz önünde bulundurulmalıdır.

Servis Şoförü İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Servis Şoförü ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Servis Şoförü ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Anadolu %26.1
İstanbul Avrupa %23.9
Ankara %15.2
Bursa %15.2
Kocaeli %8.7
Diğer %10.9

Servis Şoförü İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Servis Şoförü arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Gıda %13
Ulaşım %10.9
Üretim %10.9
Hizmet %8.7
Otomotiv %8.7
Diğer %47.8

Servis Şoförü İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Servis Şoförü pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Servis Şoförü mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Servis %46.8
İdari İşler %6.4
Dağıtım %4.3
Güvenlik %4.3
Mağaza %4.3
Diğer %34

eleman.net'te her gün güncel Servis Şoförü ilanları yayınlanıyor. Servis Şoförü olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Servis Şoförü olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.