GERİ

Seramik Teknikeri Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Seramik Teknikeri
  3. Nedir?
Seramik Teknikeri

Seramik Teknikeri nedir? Seramik Teknikeri çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Seramik Teknikeri olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Seramik Teknikeri Nedir?, Nasıl Olunur?

Seramik ham maddelerinden farklı eşyaları üretebilen nitelikli kişiye seramik teknikeri denir. “Seramik teknikeri nedir?” sorusuna bu alanda okul ya da kurs ile eğitim alarak yetkinlik kazanmış meslek sahibi şeklinde kısa yanıt vermek mümkündür.

Seramik Teknikeri Kimdir?

Seramik eğitimi alarak kamu ve özel kurumlarda çalışmak isteyen kişiler “Seramik teknikeri kime denir?” sorusunun cevabını merak eder. Seramik teknikeri sorumlulukları ve görevlerini açıklamak mesleğin tanıtılmasını sağlar.

Seramik üretilen ham maddeleri kullanarak fayans gibi yapı elemanlarından süs eşyalarına birçok farklı malzemenin üretiminden sorumludur. Seramik tasarımı ve üretimi aşamasında danışmanlık yapar ya da işin tamamını üstlenir.

Seramik Teknikeri Ne İş Yapar?

“Seramik teknikeri ne demek?” sorusunu yanıtladıktan sonra bu alanda çalışmak isteyenler hangi işleri yaptığını merak edebilir. Seramik teknikeri sanat ve seri üretim yapan işletme, şirket ve fabrikalarda görev alabilir.

Sanatla uğraşan işletmelerde hizmet verirken el işlerini kendisi yapar. Seri üretim yapan şirketlerde hizmet verirken ilk numunenin tasarlanması, üretilmesi ve süreç kontrolü aşamalarında görev üstlenir. “Seramik teknikeri ne iş yapar?” sorusuna şu cevaplar verilebilir:

  • Bilgisayar ve elde çizim yaparak ürün tasarlama
  • Alçı, seramik ve kil gibi farklı malzemelerle modelleme yapma
  • Modellerin kauçuk ve polyester gibi malzemelerle kalıbını çıkarma
  • Seramik hamuru, pişirme dereceleri ve fırınların ayar ve kontrollerini yapma
  • Üretim alanının temizliği ve iş güvenliğini üstlenme
  • Ekiple çalışıyorsa personele danışmanlık yaparak ekibi yönetme

Seramik Teknikeri Nasıl Olunur?

İşverenlerin açtığı iş ilanlarında seramik teknikeri alım şartı olarak iki farklı seçenek yer alır. Bu nedenle “Seramik teknikeri nasıl olunur?” sorusuna çeşitli şekillerde yanıt vermek mümkündür. Bu alanda uzmanlık edinmek isteyen adaylar seramik ya da cam eğitimi veren üniversitelerde önlisans okuyup mesleğe atılabilir.

Bazı işletmeler çıraklıktan yetişen ya da seramik kurslarına giderek yetkinlik kazanan adayları da işe alır. Bu nedenle 6 ay ile 2 yıl arasında kursa gitmek ya da deneyim kazanmak seramik teknikeri olmak için tercih edilebilecek yollar arasındadır.

Seramik Teknikeri Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Seramik teknikeri olmak için gerekenler arasında mesleğe hakimiyet yer alır. Seramik malzemeleri, pişirme fırınları, modelleme ve tasarım alanında dersler almak ve adayın el yeteneğinin olması gerekir. Seramik teknikeri olmak için gereken şartlar arasında estetik bakış açısı ve tasarım zekası da sayılır.

Seramik Teknikeri Çalışma Koşulları Nasıldır?

“Seramik teknikeri nerede çalışır?” sorusu sanat galerileri, sanat atölyeleri, fayans ve seramik üretimi yapan fabrika ve üretim tesisleri şeklinde yanıtlanabilir. Bu nedenle çalışma koşulları değişkendir. Genellikle kimyasal ve organik malzemeler ile çalıştığı için atölye alanları kirli, kokulu ve sıcak ya da soğuk olabilir. Bilgisayarla çizim yapılan ofisler konforludur.

eleman.net'te her gün güncel Seramik Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Seramik Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Seramik Teknikeri olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Seramik Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Seramik Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.