GERİ

Sağlık Teknikeri Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Sağlık Teknikeri
  3. Nedir?
Sağlık Teknikeri

Sağlık Teknikeri nedir? Sağlık Teknikeri çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Sağlık Teknikeri olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sağlık Teknikeri Nedir?, Nasıl Olunur?

Sağlık teknikeri ne demek, diye merak edenler için bu meslek mensuplarının hizmet sektöründe görev yaptığına dikkat çekmek gerekir. Teknik anlamda sağlık hizmeti vermekle görevli ara eleman olarak tanımlanan sağlık teknikeri sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olmak için öncelikle sağlık teknikeri kimdir, sorusunu detaylı olarak cevaplamak önemlidir. Bu kapsamda sağlık teknikerinin görev tanımlamasına göre temel sağlık bilgisine ve sağlık hizmeti verme yeterliliğine sahip kişiler, sağlık teknikeri olarak ifade edilir.

Sağlık Teknikeri Ne İş Yapar?

Çalıştığı bölümün gerekliliklerine ve uzmanlık alanına göre görev alan sağlık teknikerleri, genel anlamda şu işleri yapmaktadır:

  • Tedavi öncesi ve tedavi sürecinde hastalara yardımcı olmak
  • Hastalık tetkiklerinde kullanılacak alet ve malzemeleri hazırlamak
  • Uzmanlık alanına göre tedaviye yönelik talimatları uygulamak
  • Ameliyat gereken hastaların anesteziye uygun durumda olmasını sağlamak
  • Radyolojik cihazlarla görüntüleme yapmak
  • Laboratuvar analiz sonuçlarını raporlamak
  • Ameliyathanede kullanılan alet ve malzemelerin hazırlamak ve cerrahi ekibine destek olmak
  • Fizik tedavi ve egzersiz uygulamalarına destek vermek
  • Gerektiğinde evrak takibi sağlamak

Sağlık Teknikeri Nasıl Olunur?

Sağlık teknikeri olmak için gerekenler arasında öncelikle sağlık alanında temel bilgilere sahip olmak ve bu alanda teknik destek verebilecek seviyede eğitim almak yer alır. Bu eğitim, üniversitelere bağlı sağlık meslek yüksekokullarında verilir ve 2 yıllık önlisans programını kapsar. Sağlık teknikeri olarak görev yapmak isteyen kişilerin ilgi alanına göre bu okullardaki bölümlerin birinden mezun olmaları gerekir. Bu bölümler arasında ameliyathane teknikerliği, diş protez teknikerliği, tıbbi görüntüleme teknikerliği, tıbbi laboratuvar teknikerliği, acil yardım teknikerliği gibi alternatifler bulunmaktadır.

Sağlık Teknikeri Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Sağlık teknikeri adaylarının alması gereken eğitimleri başarıyla tamamlayabilmeleri için fen bilimlerine yatkınlık önemli kriterler arasındadır. Sağlık teknikerinin görev yapacağı sektör özenli ve titiz bir çalışma alanı olduğu için öncelikle sorumluluklarının bilincinde kişiler olması gerekir. Bunun haricinde sağlık teknikeri olmak isteyen kişilerin iletişim kabiliyeti gelişmiş, etik kavramının farkında, kendini sürekli güncelleyen ve alanındaki teknolojik gelişmeleri öğrenmeye meraklı olmaları beklenir.

Sağlık Teknikeri Çalışma Koşulları Nasıldır?

‘’Sağlık teknikeri nerede çalışır?’’ diye merak edenler için sağlık hizmeti sağlayan kurumların başlıca görev alabileceği yerler olduğu belirtilebilir. Bunlar arasında hastaneler, laboratuvarlar, aile sağlığı merkezleri, özel klinikler sayılabilir. Sağlık teknikerlerinin yoğun bir çalışma temposu olabilir. Sağlık teknikerleri hizmet verdiği alana göre genellikle kapalı alanlar başta olmak üzere hijyenik ve düzenli ortamlarda çalışır.

Sağlık Teknikeri İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Sağlık Teknikeri ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Sağlık Teknikeri ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
Kırklareli %40
Ankara %20
İstanbul Anadolu %20
İstanbul Avrupa %20

Sağlık Teknikeri İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Sağlık Teknikeri arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Sağlık %50
Havacılık %33.3
Sağlık / Hastane %16.7

Sağlık Teknikeri İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Sağlık Teknikeri pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Sağlık Teknikeri mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Ağız ve Diş Sağlığı %50
Sağlık %50

eleman.net'te her gün güncel Sağlık Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Sağlık Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Sağlık Teknikeri olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.