GERİ

Sağlık Personeli Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Sağlık Personeli
  3. Nedir?
Sağlık Personeli

Sağlık Personeli nedir? Sağlık Personeli çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Sağlık Personeli olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sağlık Personeli Nedir?, Nasıl Olunur?

Hastane gibi kuruluşlarda sağlık personelleri oldukça önemli bir alanı kapsar. “Sağlık personeli ne demek?’’ diye merak ediyorsanız bu soruya doktorla beraber çalışan, gerekli durumlarda hasta kayıtlarını tutan ve düzenleyen kişilerdir cevabı verilebilir. Sağlık personeli sorumlulukları sadece kayıtları tutup düzenlemek değildir. Bu mesleği icra eden kişiler görüntü alma ve test sonuçlarını analiz etme gibi çeşitli görevlere de sahiptir.

Sağlık Personeli ne iş yapar?

“Sağlık personeli kimdir?’’ diye soracak olursanız bu personeller sağlık kuruluşlarında çeşitli görevleri yapan kişilerdir denilebilir. Bu mesleği icra edenlerin pek çok farklı görevi mevcuttur. Sağlık personeli görevleri şunlardır:

  • Hastalar ile ilgili gerekli verileri toplamak ve bu verileri kayıt altına almak.
  • Hasta bilgilerini güncellemek ve gizliliğini korumak.
  • Hastanın sağlık durumunu izlemek ve değerlendirmek.
  • Hasta bakımı ve rehabilitasyonu için gerekli olan ilaç gibi ürünleri sağlamak.
  • Hastalara ve yakınlarına sağlık ile alakalı doğru bilgiler vermek.
  • Çalıştığı alanın hijyen ve sağlık koşullarına elverişli olup olmadığını değerlendirmek ve bu koşulları gerçekleştirmek.
  • Yanında görev aldığı doktor tarafından hasta muayenesinde yardımcı olmak gibi verilen çeşitli işleri tamamlamak.
  • Acil yardımın gerektiği zamanlarda alanında yetkili uzmanlar görev yerine gelene kadar ilkyardım uygulamak.

Sağlık Personeli nasıl olunur?

“Sağlık personeli kime denir?’’ nerede çalışır gibi soruların yanı sıra bu mesleği yapmak isteyenlerin nasıl bir yol izleyeceği de oldukça önemlidir. Sağlık personeli olmak için yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Bu mesleği icra etmek isteyenler üniversite sınavı sonrası ön lisans ve lisans eğitimlerinde hemşirelik veya acil tıp teknisyeni gibi sağlık alanlarını seçmelidir.
  • Üniversite bittikten sonra ise devlet kurumlarında çalışabilmek amacıyla KPSS sınavına hazırlanması gerekir. KPSS sınavını başarı ile geçen personeller devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarına atanır.

Sağlık Personeli olmak için gereken şartlar nelerdir?

Sağlık personeli olmak için gerekenler sadece akademik eğitim değildir. Bu mesleği icra edebilmek için gereken akademik şartlar dışında kişisel özellikler de önemlidir. Akademik şartları sağladıktan sonra bu mesleği icra edecek kişilerin sahip olması gereken kişisel özellikler:

  • İletişim becerisinin güçlü olması.
  • Stres yönetme özelliğine sahip olmak.
  • Çözüm odaklı çalışmak.
  • Planlama yeteneğine sahip olmak.
  • Acil yardım sırasında soğukkanlı olmak.

Sağlık Personeli çalışma koşulları nasıldır?

“Sağlık personeli nerede çalışır?’’ gibi soruların yanı sıra bu mesleği icra eden kişilerin çalışma koşulları da merak edilir. Çalışma koşulları çoğunlukla personellerin görev aldığı kulak burun boğaz gibi servisler ve nöroloji gibi polikliniklere göre değişkenlik gösterir.

Servislerde görev alan kişiler hekimlerin uygun gördüğü sabah ve akşam tedavilerini yapar. Gerektiği zamanlarda nöbet tutar. Acilde görev alan personeller ise yoğun bir çalışma ortamına sahiptir. Gerektiği zamanlarda nöbet tutar. Poliklinikte doktorların yanında çalışanlar ise güne hekimler ile başlar. Hekimlerin uygun gördüğü enjeksiyon işlemlerini tamamlar.

Sağlık Personeli İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Sağlık Personeli ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Sağlık Personeli ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Avrupa %42.9
İstanbul Anadolu %28.6
Ankara %19
Antalya %9.5

Sağlık Personeli İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Sağlık Personeli arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Sağlık / Hastane %47.8
Sağlık %34.8
Hizmet %8.7
Sigortacılık %8.7

Sağlık Personeli İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Sağlık Personeli pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Sağlık Personeli mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Sağlık %17.9
Ağız ve Diş Sağlığı %14.3
Ameliyathane %14.3
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon %14.3
Egzersiz %7.1
Diğer %32.1

Sağlık Personeli Nerelerde Çalışır?

Sağlık Personeli olarak çalışabileceğiniz 3 kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Bu kurumlarda çalışabilir, şirket ihtiyacına göre farklı yetkinliklerinizi kullanabilirsiniz.

Hasta Bakım Evleri

Hastaneler

Sağlık Kurumları

eleman.net'te her gün güncel Sağlık Personeli ilanları yayınlanıyor. Sağlık Personeli olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Sağlık Personeli olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.