GERİ
  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Restorasyon Teknikeri
  3. Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Restorasyon Teknikeri Nasıl Olunur?

Restorasyon Teknikeri

Restorasyon Teknikeri Nedir?, Nasıl Olunur?

Kültürel miras açısından zengin olan Türkiye’de tarihi yapıların onarımı ve korunmasıyla ilgili projelerde görev alan kişilerden biri de restorasyon teknikeridir. “Restorasyon teknikeri nedir?” sorusuna kısaca mühendis, mimar, arkeolog ve sanat tarihçileri ile koruma ve onarım çalışmalarında rol alan teknik eleman şeklinde yanıt verilebilir. “Restorasyon teknikeri nerede çalışır ve görevleri nelerdir?” soruları bu alanı seçmek isteyen üniversite adayları için merak konusudur.

Restorasyon Teknikeri Kimdir?

Restorasyon teknikeri sorumlulukları arasında el işlerinden teknik çizime birçok farklı alanda faaliyet yer alır. Bu nedenle restorasyon teknikerliği geniş kapsamlı çalışan, farklı disiplinlerden yararlanan fakat yetkileri sınırlı bir meslek olarak düşünülmelidir.

“Restorasyon teknikeri kime denir?” sorusuna detaylı olarak cevap vermek mümkündür. Tarihi ve kültürel değeri olduğu için onarılması ve korunması gereken yapı projelerinde çalışan, tadilat ve yenileme işlerinde okulda öğrendiği teknik bilgi ve yetenekleri kullanan kişidir.

Restorasyon Teknikeri Ne İş Yapar?

Mimari restorasyon projelerinde çalışan “Restorasyon teknikeri ne iş yapar?” sorusuna kapsamlı olarak şu yanıtlar verilebilir:

  • Mimari yapılar, sanat eserleri gibi tarihi ve kültürel değeri olan unsurların korunması, kurtarılması ve tanıtılması projelerinde teknik işleri yürütür.
  • Geleneksel yapı tekniklerini kullanarak modern restorasyon ilkeleri ile çalışır.
  • Teknik çizim, röleve, kroki ve ölçü alma işlemlerini yaparak asıl sorumlulara destek verir.

Restorasyon Teknikeri Nasıl Olunur?

Mimari ve sanat eserlerinin korunmasında önemli bir rol olan “Restorasyon teknikeri nasıl olunur?” sorusunun cevabı eğitim almaktır. Üniversitelerde yer alan Mimari Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, Restorasyon, Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım bölümlerinden mezun olan kişiler mesleğe başlayabilir.

Restorasyon Teknikeri Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Restorasyon teknikeri olmak için gereken şartlar üniversitelerin önlisans ya da lisans bölümlerinde eğitim almak ve mezun olmaktır. Sanat tarihi, arkeoloji, mimarlık disiplinlerine bağlı birçok dersin yanı sıra fizik, kimya ve biyoloji temelli dersler de okullarda işletilir. Teorik derslere ek olarak restorasyon uygulamaları ile pratik dersler de verilir.

Restorasyon teknikeri olmak için gerekenler arasında adayın nitelikleri de sayılmalıdır. Arazide zorlu koşullarda ve kimyasallar ile çalışma engelinin olmaması gerekir. Ayrıca adaylar takım çalışmasına yatkın olmalı, ekipteki diğer profesyoneller ve işçilerle iyi anlaşmalıdır. Sabır, titizlik, dikkat ve el yeteneği mesleğin gereklilikleri arasındadır.

Restorasyon Teknikeri Çalışma Koşulları Nasıldır?

“Restorasyon teknikeri ne demek?” sorusunun cevabını öğrendikten sonra çalışma ortamı hakkında bilgi almak isteyebilirsiniz. Restorasyon teknikerleri, açık havada güneş altında, kazı alanlarında tozun içinde ve restorasyon sırasında yoğun kimyasala maruz kalabilir. Bu nedenle ofiste çizim ve raporlama yapmadığı sürece zorlu arazi koşullarında hizmet verir. Sanat eseri restorasyonları ise çoğunlukla kapalı ve korunaklı alanlarda tamamlanır.

eleman.net'te her gün güncel Restorasyon Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Restorasyon Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Restorasyon Teknikeri olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Restorasyon Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Restorasyon Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.