GERİ

Radyoloji Teknikeri Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Radyoloji Teknikeri
  3. Nedir?
Radyoloji Teknikeri

Radyoloji Teknikeri nedir? Radyoloji Teknikeri çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Radyoloji Teknikeri olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Radyoloji Teknikeri Nedir?, Nasıl Olunur?

Hastalıkların tanı ve tedavisinde profesyonel olan kişiler radyoloji teknikeridir. Radyoloji teknikeri; röntgen, manyetik rezonans görüntüleme (MRI), bilgisayarlı tomografi (BT), mamografi ve nükleer tıp gibi tıbbi görüntüleme yöntemlerini kullanarak doktorların hastalıklara teşhis koymalarına ve tedavi etmelerine yardımcı olan kişi olarak da açıklanabilir. Radyoloji teknikeri sağlık sektöründe var alan bir uzman olsa da yine de “Radyoloji teknikeri nerede çalışır?” sorusu detaylı cevap bulabilmek için merak edilir. Radyoloji teknikerleri; kamu ve özel hastanelerde, tıp merkezlerinde veya kliniklerde çalışabilir.

Radyoloji Teknikeri Ne İş Yapar?

“Radyoloji teknikeri kime denir?” sorusuna çeşitli cihazları kullanarak hastaların iç organlarını, kemiklerini, dokularını görüntüleyebilen kişi olarak da cevap verilir. İşlerinin en önemli amacı, doktorların hastalıkları tanımlayıp tedavi etmelerine yardımcı olmaktır. Radyoloji teknikeri sorumlulukları arasında hasta ve görüntüleme cihazlarının hazırlanması, hastaların doğru yere yerleştirilmesi, izleme işlemi sırasında incelemenin doğru bir şekilde yapılması ve görüntülemenin yorumlanması yer alır. Radyoloji teknikerleri radyasyon güvenliği konusunda eğitimli olmalı ve protokolleri uygulamalıdır. Ayrıca hasta güvenliği konusunda tavsiyelerde bulunurlar ve hasta rahatlığı konusunda hassasiyet gösterirler. Bu nedenle radyoloji teknikerleri hem teknik hem de insan ilişkilerinde yetenekli olmalıdır.

Radyoloji Teknikeri Nasıl Olunur?

Bu alanda çalışabilmek için iki yıllık tıbbi görüntüleme teknikleri önlisans programından mezun olunması gerekir.

Radyoloji Teknikeri Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Üniversiteden mezun olmanın yanı sıra, radyoloji teknikeri olmak için gerekenler vardır. Sağlık sektöründe var olmak isteyen kişilerin ayrıntılara dikkat etmesi, hızlı karar verebilmesi, hijyene önem vermesi, dikkatli ve titiz olması, sabırlı ve soğukkanlı olması, sorumluluk alabilmesi ve uzun süre kapalı ortamda kalabilecek fiziksel dayanıklılığa sahip olması gerekir. Mesleğin getirdiklerini karşılayan kişiler, “Radyoloji teknikeri ne demek?” sorusunun tam karşılığı olabilir.

Radyoloji Teknikeri Çalışma Koşulları Nasıldır?

Sağlık sektöründe görev alan radyoloji teknikerlerinin çalışma koşulları ve ortamları genel olarak benzerdir. Çoğunlukla tam zamanlı çalışan radyoloji teknikerleri, kuruma bağlı olarak hafta sonu veya vardiya sistemi ile çalışabilir. Çalıştıkları süre boyunca radyasyona maruz kalan teknikerlerin koruyucu kıyafet giymeleri gerekir. Koruma önlemlerine dikkat edilmediğinde risk taşıyacağı unutulmamalı ve güvenlik protokolüne uyulmalıdır. Ayrıca çalışma ortamları görüntüleme cihazlarından dolayı gürültülü olabilir. Radyoloji teknikerleri; fiziksel anlamda zorlayıcı durumlarla da karşı karşıya gelebilirler. Mesai saatlerinin birçoğunu ayakta geçirmek, hasta sedyesinin taşınmasına yardım etmek ve görüntüleme cihazlarını taşımak yorucu olabilir.

Radyoloji Teknikeri İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Radyoloji Teknikeri ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Radyoloji Teknikeri ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Anadolu %100

Radyoloji Teknikeri İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Radyoloji Teknikeri arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Sağlık %100

Radyoloji Teknikeri İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Radyoloji Teknikeri pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Radyoloji Teknikeri mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Radyoloji %100

eleman.net'te her gün güncel Radyoloji Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Radyoloji Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Radyoloji Teknikeri olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Radyoloji Teknikeri ilanları yayınlanıyor. Radyoloji Teknikeri olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.