Diş hekimliği dalı olan ortodonti; diş ve çene yapısındaki bozuklukları önleme ve tedavilerini konu alan uzmanlıktır. “Ortodontist nedir veya ortodontist ne demek?” soruları aslında diş hekimi olarak da cevaplandırılır. Ortodontistler, dişlerin ve çenenin normal büyümesini engelleyen bir dizi sorun tedavisi için çeşitli ortodontik cihazlar ve tedavi yöntemleri kullanır. Bu cihazlar ve tedaviler arasında diş teli, diş plakları, ortodontik apareyler, kafa ve boyun hizalama cihazları vb. yer alır. Orta ve ağır derecedeki diş çapraşıklıkları, çene gelişimi, iri dişler, diş gelişimi gibi durumlar ortodontistler tarafından tedavi edilir. “Ortodontist kime denir?” sorusu sağlıklı dişlerin ve diş etlerinin nasıl korunacağı konusunda tavsiyelerde bulunan kişi olarak da cevaplanır. Ayrıca ortodontistler, aldıkları eğitimler ile hem yetişkin hem de çocuklardaki çok çeşitli diş problemlerini tedavi ederler.
“Ortodontist kimdir?” sorusuna “diş ve çene yapılarını uygun hale getirme konusunda uzman diş hekimi” olarak cevap verildikten sonra ne iş yaptıkları detaylandırılabilir. Sadece ortodontist olmak isteyenlerin değil ortodonti tedavisi görecek kişilerin de merak ettiği sorulardan biri olan “Ortodontist ne iş yapar?”a aşağıdaki şekilde cevap verilebilir. Ortodontist sorumlulukları, dişlerin ve çenenin düzgün hizalanması için çeşitli tedavileri kapsar.
Hekimlik dallarında ortodontiyi seçecek olan kişiler “Ortodontist nasıl olunur?” diye merak eder. Ortodontist olmak için gerekenler listesinde ilk sırayı üniversitelerin 5 yıllık Diş Hekimliği Bölümü’nden mezun olmak alır. Ancak sadece bu eğitim ile sadece diş hekimliği yapılabilir. Ortodontist olmak için 4 yıl uzmanlık eğitimi alınmalıdır. Bu eğitimin tamamlanması ile ortodontist olunabilir.
Ortodontist olmak için gereken şartlar arasında öncelikle yaklaşık 9 yıl süren eğitimi almış olmak vardır. Bu eğitim sırasında hekim adaylarının sıkı ve özverili çalışması gerekir. Mezun olan ortodonti uzmanlarının hasta ile yakın temasından dolayı iletişim becerileri güçlü olmalıdır. Hasta doktor ilişkisini sağlıklı şekilde yürütebilecek bir iletişim becerisi önem teşkil eder. Titiz, dikkatli ve disiplinli olmak ise ortodontistlerde olması gereken diğer özelliklerdir.
Ortodontistlerin çalışma koşulları; çalıştıkları kuruma, çalışma saatlerine ve hastaların tedavi sürecine bağlı olarak belirlenir. “Ortodontist nerede çalışır?” sorusunun cevapları da koşulları etkiler. Ortodontistler genellikle özel kliniklerde, özel hastanelerde, devlet hastanelerinde veya diş hekimliği merkezlerinde diğer diş hekimleri ve yardımcı personel ile birlikte çalışırlar. Ayrıca ortodontistler kendi kliniklerini de açarak hizmet verebilir. Çalışma saatleri genellikle tipik ofis saatlerine uygun olsa da özellikle yoğun dönemlerde çalışma saatleri uzun olabilir.
Ortodontistler, hastaların durumlarına ve özelliklerine göre farklı tedaviler uygulayabilir. Bazı hastaların tedavisinin uzun sürmesi ile ortodontistler, bu süreyi düzenli olarak takip etmek için sık sık randevular ayarlamak zorunda kalabilir.
eleman.net'te her gün güncel Ortodondist ilanları yayınlanıyor. Ortodondist olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturOrtodondist olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
İş İlanı Yayınlaeleman.net'te özgeçmişinizi oluşturduktan sonra Ortodondist, İstanbul Ortodondist , İstanbul Anadolu Ortodondist , İstanbul Avrupa Ortodondist , Ankara Ortodondist, İzmir Ortodondist, Kocaeli Ortodondist, Bursa Ortodondist iş ilanlarına ulaşabilir, size en uygun işe kolayca başvurabilirsiniz.
eleman.net'te her gün güncel Ortodondist ilanları yayınlanıyor. Ortodondist olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturBu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.