Üniversitelerde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve profesör gibi pek çok kademede araştırmacı bulunur. Bu noktada akıllarda “öğretim görevlisi kimdir?” sorusu oluşabilir. Öğretim görevlisi, üniversite kadrosunda yer alan ve akademik alanda çalışan araştırmacı kadrolarından yalnızca bir tanesidir. “Öğretim görevlisi kime denir?” sorusunun yanıtı, sahip olduğu kadroya ve eğitim düzeyine bağlı olarak yanıtlanır. “Öğretim görevlisi ne demek?” sorusuna ayrıca, üniversitelerin genellikle meslek yüksekokulu bölümlerinde ders veren, genellikle doktora eğitimlerine devam eden kişilerin sahip olduğu akademik kadrolar şeklinde de yanıt verilebilir.
Öğretim görevlilerinin yaptıkları işler şu şekilde sıralanabilir:
“Öğretim görevlisi nerede çalışır?” diye düşünüldüğünde bunun yanıtı üniversitelerdir. Öğretim görevlisi olmak için öncelikle üniversitelerde açık kadro bulunması gerekir. Bu kadrolar yılın her zamanında açılabilmektedir. Her kadro belli koşullarda ilana çıkar. Öğretim görevlisi adayı bu koşullara uygun bir profile sahipse üniversiteye, istenen belgelerle birlikte şahsen veya posta yolu ile başvuru yapar. Son dönemlerde elektronik ortamdan başvuru kabul eden üniversiteler de olmuştur. Belgeler, açılan kadronun son başvuru tarihine kadar üniversiteye ulaştırılır. Aynı ilanda sınav tarihi de bulunur. Bu sınav tarihinden önce ön değerlendirme sonuçları açıklanır. Bu sonuçlarda, başvuran adayların ALES puanı ve kişinin geçmiş öğrenimine ait genel not ortalamasına göre bir sıralama yer alır. Eğer bir kişilik kadro açıldıysa on kişilik bir liste oluşturulur. İlk on sırada yer alan adaylar, bu kadronun yazılı sınavına girmeye hak kazanır. Sınav sonucunda kazanan aday belli olur.
Öğretim görevlisi olmak için gerekenler ALES puanı ve genel not ortalamasıdır. Ancak bu kadrolar için oldukça fazla aday başvuruda bulunduğundan, bu puanlar ne kadar yüksek olursa adayın kazanma olasılığı o kadar artacaktır. Tüm öğretim görevlisi kadroları için gerekli olmasa da ilan koşulunda yer alıyorsa yabancı dil puanı da istenebilmektedir. Bu yabancı dil puanları YDS veya e-YDS gibi sınavlar sonucunda elde edilebildiği gibi TOEFL gibi dil sınavlarından elde edilen puanlardan da oluşabilir.
Öğretim görevlisi çalışma koşulları üniversiteden üniversiteye göre değişiklik gösterir. Kimi kurumlar öğretim görevlisinin haftanın 5 günü sabah 9’dan akşam 5’e kadar kurumda bulunmasını talep ederken kimi kurumlar daha esnek davranabilmektedir. Doktora öğrenimine devam eden öğretim görevlilerinin genellikle haftanın bir günü akademik izni bulunur.
Öğretim Görevlisi olarak çalışmak için sahip olunması gereken minimum gerekliliklerdir. Öğretim Görevlisi olmak için bu özelliklere sahip olmanız gerekmektedir.
Gerekli Eğitimleri Almak
Öğretim Görevlisi olarak çalışabileceğiniz 3 kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Bu kurumlarda çalışabilir, şirket ihtiyacına göre farklı yetkinliklerinizi kullanabilirsiniz.
Üniversiteler
Alüminyum Doğrama Atölyeleri
Ameliyathaneler
eleman.net'te her gün güncel Öğretim Görevlisi ilanları yayınlanıyor. Öğretim Görevlisi olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturÖğretim Görevlisi olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.
İş İlanı Yayınlaeleman.net'te özgeçmişinizi oluşturduktan sonra Öğretim Görevlisi, İstanbul Öğretim Görevlisi , İstanbul Anadolu Öğretim Görevlisi , İstanbul Avrupa Öğretim Görevlisi , Ankara Öğretim Görevlisi, İzmir Öğretim Görevlisi, Kocaeli Öğretim Görevlisi, Bursa Öğretim Görevlisi Akademik Personel, Akademisyen, Araştırma Görevlisi, Öğretim Üyesi, iş ilanlarına ulaşabilir, size en uygun işe kolayca başvurabilirsiniz.
eleman.net'te her gün güncel Öğretim Görevlisi ilanları yayınlanıyor. Öğretim Görevlisi olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturBu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.