GERİ
  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Ofis Elemanı
  3. Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Ofis Elemanı Nasıl Olunur?

Ofis Elemanı

Ofis Elemanı Nedir?, Nasıl Olunur?

Ofis elemanı; bir ofis ortamında çalışan, tipik olarak dosyalama, telefonlara cevap verme ve diğer büro işleri gibi idari görevleri yerine getiren kişidir. Ofis çalışanları genellikle bir şirket veya kuruluş tarafından işlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesine yardımcı olmak için istihdam edilir. “Ofis elemanı kime denir?” sorusuna müşteri hizmetleri sağlamanın yanı sıra kayıtları düzenlemek ve muhafaza etmekten sorumlu olan kişi olarak da cevap verilir. Teknoloji ve otomasyonun yükselişiyle birlikte birçok ofis elemanı görevlerinde kendilerine yardımcı olması için bilgisayarlar ve yazılımlar kullanır. “Ofis elemanı nerede çalışır?” sorusunun cevabı ise soruda verilmiş olur. Ofis ortamı bulunan şirketler veya iş yerlerinde çalışabilirler.

Ofis Elemanı Ne İş Yapar?

Ofis ortamında çalışmak ve şirketin operasyonlarıyla ilgili çeşitli görevleri yerine getirmekle görevli kişiler “Ofis elemanı kimdir?” sorusuna cevap olabilir. Ofis elemanı sorumlulukları telefonlara cevap vermeyi, evrakları dosyalamayı, randevuları planlamayı ve müşteri sorularını yanıtlamayı içerebilir. “Ofis elemanı ne demek?” soruları ise bazı şirketlerde “ofiste profesyonel bir hava yaratılması için temizlik ve düzen sağlayan kişi” olarak da cevap bulur. Ofis elemanları, diğer personel üyelerine idari destek sağlamanın yanı sıra malzeme ve ekipmanı yönetmekten de sorumlu olabilir. Bu nedenle bir ofisin sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için gerekli görülerek istihdam edilirler.

Ofis Elemanı Nasıl Olunur?

Ofis çalışanı olmak iyi organizasyon becerilerine sahip olmayı, bir takım ortamında çalışabilmeyi ve aynı anda birden fazla görevi yönetebilme becerisine sahip olmayı gerektirir. Düzenli, güvenilir ve iyi iletişim becerileri ise “Ofis elemanı nedir?” sorusunun yanıtını verir. Ayrıca Microsoft Office gibi bilgisayar programlarını kullanabilmek ofis elemanı olmak için gerekenler arasındadır.

Ofis Elemanı Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Ofis elemanı olmak için gereken şartlar genellikle şöyledir:

  • Eğitim: Ofis elemanı olmak için herhangi bir üniversite derecesi gerekliliği olmayabilir ancak kurumlar genellikle ortaöğretim veya meslek yüksekokulu diploması isteyebilir. Bazı pozisyonlar için üniversite derecesi veya özel eğitim sertifikaları da olabilir.
  • İletişim becerileri: Ofis elemanı olarak çalışmak diğer çalışanlarla sık sık etkileşimde bulunmanızı gerektirebilir. İyi bir iletişim becerisi doğru bir şekilde konuşabilme, dinleme, empati kurabilme, yazılı iletişim ve diğer insanlarla etkileşim kurmayı içerir.
  • Organizasyon becerileri: Genellikle birçok farklı görevle uğraşırlar ve bu nedenle iyi bir organizasyon becerisine sahip olmaları gerekir. Zaman yönetimi ve dokümantasyon düzenlemeleri için de önemlidir.

Ofis Elemanı Çalışma Koşulları Nasıldır?

Ofis elemanları bir ofis ortamında çalışırlar. Bu ofisler genellikle sessizdir ve bilgisayar, yazıcı, işlemci ve diğer ofis ekipmanları kullanılır. Ofis elemanlarının çalışma saatleri, çoğunlukla hafta içi sabah 09:00'dan akşam 18:00'e kadar olan genel iş saatleridir.

Ofis elemanlarının çalışma koşulları, kurumların taleplerine ve yapılarının türüne bağlı olarak değişebilir. Ofis elemanı avukatlık bürosunda çalışıyorsa iş yoğunluğu ve çalışma saatleri farklı olabilir. Ofis elemanlarının bazen mesleklerinin doğasından dolayı, müşteri zorlukları veya diğer beklenmedik durumlar nedeniyle yoğun ve stresli çalışma koşullarıyla karşı karşıya kalabilir.

Ofis Elemanı İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Ofis Elemanı ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Ofis Elemanı ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Avrupa %37.4
İstanbul Anadolu %27.1
Ankara %14.2
İzmir %9
Kocaeli %6.5
Diğer %5.8

Ofis Elemanı İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Ofis Elemanı arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Mali Müşavirlik / Muhasebe %20.1
İnşaat %8.9
Hizmet %7.1
Danışmanlık %5.9
Tekstil %5.9
Diğer %52.1

Ofis Elemanı İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Ofis Elemanı pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Ofis Elemanı mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Muhasebe %17.3
Ofis Yönetimi %9.8
İdari İşler %6.9
Temizlik %5.8
Ön Muhasebe %5.2
Diğer %54.9

Ofis Elemanı Nerelerde Çalışır?

Ofis Elemanı olarak çalışabileceğiniz 3 kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Bu kurumlarda çalışabilir, şirket ihtiyacına göre farklı yetkinliklerinizi kullanabilirsiniz.

Gayrimenkul Ofisleri

Malzeme Ofisleri

Mimarlık Ofisleri

eleman.net'te her gün güncel Ofis Elemanı ilanları yayınlanıyor. Ofis Elemanı olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Ofis Elemanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Ofis Elemanı ilanları yayınlanıyor. Ofis Elemanı olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.