GERİ

Nakliye Elemanı Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Nakliye Elemanı
  3. Nedir?
Nakliye Elemanı

Nakliye Elemanı nedir? Nakliye Elemanı çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Nakliye Elemanı olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Nakliye Elemanı Nedir?, Nasıl Olunur?

Bir yerden başka bir yere eşya nakliye etmenin yalnız taşınma işlemlerinde değil, günümüz ticaret dünyasında da son derece önemli olduğu bilinir. Bu doğrultuda talep görme sıklığı artan mesleklerden biri de nakliye görevlileridir. Nakliye elemanı nedir dendiğinde akla ilk olarak bir ev veya işyerinin taşınması sırasında malların güvenli ve zamanında teslim edilmesini sağlayan ekipler gelir. Ancak günümüzde malların taşınmasıyla ilgili tüm lojistiği üstlenerek çalışma alanını genişleten nakliye görevlileri, farklı iş alanlarında hizmet verebilir. Siz de nakliye elemanı kime denir ve nerelerde çalışır gibi sorularınızın detaylı yanıtını Eleman.net Meslek Rehberi ile öğrenebilirsiniz.

Nakliye Elemanı Ne İş Yapar?

Taşınan bir evin ya da ofisin tüm mallarını verilen adrese ideal şekilde taşımaktan sorumlu kişi, nakliye elemanı kimdir sorusunun yanıtını oluşturur. Yükün herhangi bir hasar almadan, eksiksiz ve mümkün olan en hızlı şekilde yeni adrese ulaştırılması nakliye elemanı sorumlulukları arasında birinci sıradadır. Ancak çalışma şekline bağlı olarak bu görevlilerin fiyatlar konusunda müzakere etmek, sigorta gibi belgeleri düzenlemek, nakliye araçlarının bakımını sağlamak gibi ilgili görevleri de üstlenmesi gerekebilir.

Nakliye Elemanı Nasıl Olunur?

Herhangi bir örgün eğitim şartı söz konusu olmadığı için gerekli bazı özelliklere sahip herkesin nakliye elemanı olarak iş başvurularında bulunması veya bu konuda bağımsız olarak hizmet vermesi mümkündür. Kişinin ilk deneyimlerini kazanmak için bir süre yalnız parça başına ücret ödenen, tek seferlik nakliye işleri ile kendini ve dayanıklılık durumunu test etmesi mümkündür.

Nakliye Elemanı Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Nakliye elemanı olmak için gerekenler arasında herhangi bir diploma şartı aranmaz. Ancak kişinin bazı temel özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikler kısaca şu şekildedir:

  • Fiziksel olarak üst düzeyde güçlü ve dayanıklı olmak
  • Tercihen sürücü belgesine sahip olmak
  • Yine tercihen kargo ve lojistik sektöründe deneyim kazanmış olmak
  • Esnek çalışma saatlerine ve uzun seyahatlere uyum sağlayabilmek
  • Takım çalışmasına uyum sağlayabilmek
  • Müşteri ile doğrudan temas halinde etkili ve memnuniyet odaklı iletişim kurabilmek

Nakliye Elemanı Çalışma Koşulları Nasıldır?

Genellikle ağır eşyalar taşımayı, yoğun geçen mesai saatlerinde çalışmayı ve sıklıkla seyir halinde olmayı gerektirmesiyle, nakliye elemanı çalışma koşulları fiziksel açıdan zorlayıcıdır. Ancak nakliye elemanı nerede çalışır sorusunun yanıtı gibi çalışma koşulları da değişken olabilir. Bazı firmalar nakliye görevlilerinin yalnız koli gibi hafif yükler taşımalarına aracı olurken, bazı firmalar görevliden ağır eşya taşımaya ek nakliye aracının şoförlüğünden sorumlu olmasını da bekleyebilir. Ayrıca nakliye elemanlığı daha çok ev taşınma süreciyle ilişkilendirilse de günümüz küreselleşen dünyasında yelpaze daha geniştir.

Pek çok firma uluslararası taşımacılık için de nakliye elemanlarına sıkça gereksinim duyar. Yurt dışına gerçekleştirilen transfer işlemleri ise yakın mesafeye eşya nakletmeye göre maddi açıdan çok daha rahatlatıcı ve tatmin edici olabilir. Koşullar değişken olsa da her durumda dayanıklı, sağlıklı, zinde bir beden yapısına sahip olmak gerekir. Öte yandan nakliye elemanı ne demek sorusuna yanıt bulan ve farklı açılardan dayanıklılığına güvenenler, herhangi bir eğitim gerektirmediği için bu işi bir fırsat olarak değerlendirebilir.

Nakliye Elemanı İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Nakliye Elemanı ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Nakliye Elemanı ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Anadolu %50
İstanbul Avrupa %50

Nakliye Elemanı İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Nakliye Elemanı arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Beyaz Eşya %50
Nakliyat / Taşımacılık %50

Nakliye Elemanı İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Nakliye Elemanı pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Nakliye Elemanı mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Lojistik %50
Nakliyat %50

eleman.net'te her gün güncel Nakliye Elemanı ilanları yayınlanıyor. Nakliye Elemanı olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Nakliye Elemanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.