GERİ
  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Mekanik Bakım Elemanı
  3. Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Mekanik Bakım Elemanı Nasıl Olunur?

Mekanik Bakım Elemanı

Mekanik Bakım Elemanı Nedir?, Nasıl Olunur?

Bir mekanik bakım görevlisinin rolünü anlamak için "mekanik bakım elemanı kimdir?" veya "mekanik bakım elemanı ne demek?" sorusunu cevaplamak gerekir. Mekanik bakım personeli, çeşitli otomatik mekanizmaların sağlıklı çalışması için gerekli bakım uygulamalarını yapan kişilerdir. Makinelerin bakımını yaparken iş ve işçi güvenliğini sağlayarak teknik arızaların giderilmesinden sorumludur. Makinelerin çalışmasını test eder, görev ve işlemlerinin tamamlanmasını sağlar.

Mekanik Bakım Elemanı Ne İş Yapar?

Mekanik bakım personelinin rolü, çeşitli sektörlerde makinelerin sorunsuz çalışması için çok önemlidir. Ayrıca, makine arızasını önlemek için teknik destek sağlarlar ve makine mühendislerine ekipman tasarımı ve testlerinde yardımcı olurlar. Görevleri hassasiyet gerektirdiğinden, mekanik bakım personelinin görevlerine azami dikkat göstererek katılması beklenir. Mekanik bakım elemanı sorumlulukları ayrıca şu şekilde sıralanabilir:

  • Yağ seviyelerine, burçlara ve yataklara odaklanarak ekipman ve makinelerin rutin denetimlerini yapmak
  • Makine parçalarını değiştirmek
  • Makinelerin yağ akışını kontrol etmek
  • Makine kurulumu için uygun yerlerin belirlenmesini sağlamak
  • Kurulum için seçilen alanların altyapısının hazırlanmak ve belirlenmiş konumlara yerleştirilmesini sağlamak
  • Mekanik cihazların düzenli olarak kontrolünü yapmak

Mekanik Bakım Elemanı Nasıl Olunur?

"Mekanik bakım elemanı kime denir?" sorusunu cevaplarken bu meslek için gerekli olan yeterlilikler ön plana çıkar. Mekanik bakım elemanı olmak, atölye ortamındaki yoğun çalışma ortamına ayak uydurabilmeyi gerektirir. Bakım onarım işlerine uygun olan adaylar el becerisi kazanmış olurlar. Mekanik bakım elemanı olmak ayrıca uygulamalı eğitim gerektirir. Uygulamalı eğitimde adaylar, hizmet alanlarına göre lehimleme, civatalama, perçinleme, kaynaklama ve yağlama gibi çeşitli teknikleri öğrenirler. Bu kariyere devam etmek için meslek lisesi veya yüksekokuldan mezun olup mesleğe başlayabilirsiniz. Ayrıca Elektrik Elektronik veya Mekanik bölümlerinden mezun kişilerde mekanik bakım elemanı olarak çalışabilirler.

Mekanik Bakım Elemanı Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Mekanik bakım elemanı iş tanımı ve iş yerindeki rolü nedeniyle işe alınırken birçok soru ile değerlendirilir. Erkek adayların genellikle askerliğini tamamlamış, birkaç yıllık iş tecrübesine sahip, atölye veya garaj koşullarına alışık, işyeri standartlarına uyum sağlayabilen kişiler olmasına dikkat edilir. Ayrıca mekanik bakım elemanı olmak için gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Temel düzeyde İngilizce bilmek
  • Mekanik alanında yeterli bilgi ve donanıma sahip olmak
  • Yeni bakım ve onarım yöntemlerini öğrenmek ve uygulamak

Mekanik Bakım Elemanı Çalışma Koşulları Nelerdir?

Mekanik bakım elemanı çalışma koşulları sektöre göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle "mekanik bakım elemanı nerede çalışır?" sorusuna cevap sunmak gerekir. Fabrikalar ve çeşitli üretim tesislerinde mekanik bakım elemanına ihtiyaç duyulur. Bu nedenle çalışma ortamları gürültülüdür ve fiziksel güç gerektirir.

Mekanik Bakım Elemanı İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Mekanik Bakım Elemanı ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Mekanik Bakım Elemanı ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İzmir %16.7
Kocaeli %16.7
İstanbul Anadolu %13.3
Tekirdağ %10
İstanbul Avrupa %10
Diğer %33.3

Mekanik Bakım Elemanı İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Mekanik Bakım Elemanı arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
İmalat %23.1
Otomotiv %15.4
Gıda %11.5
Üretim %11.5
Demir - Çelik %7.7
Diğer %30.8

Mekanik Bakım Elemanı İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Mekanik Bakım Elemanı pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Mekanik Bakım Elemanı mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Bakım Onarım %68
Mekanik %12
Fabrika %8
Teknik %8
Döküm %4

eleman.net'te her gün güncel Mekanik Bakım Elemanı ilanları yayınlanıyor. Mekanik Bakım Elemanı olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Mekanik Bakım Elemanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Mekanik Bakım Elemanı ilanları yayınlanıyor. Mekanik Bakım Elemanı olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.