GERİ
  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Matematik Öğretmeni
  3. Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Matematik Öğretmeni Nasıl Olunur?

Matematik Öğretmeni

Matematik Öğretmeni Nedir?, Nasıl Olunur?

Matematik öğretmeni, matematik dersleri veren ve öğrencilere matematik konularını öğreten eğitimcidir. ''Matematik öğretmeni nerede çalışır?’’ denildiğinde ise özelde veya kamuda olmak üzere, ilköğretim, ortaokul ve lise düzeyindeki okullar işaret edilebilir. Matematik öğretmenleri, öğrencilerin matematik konularını anlamalarına ve alanda başarılı olmalarına yardımcı olmak için öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun eğitim stratejileri kullanır. Ayrıca öğrencilerin matematik derslerinde sıkılmamaları ve motivasyonlarını yüksek tutmaları için de çeşitli aktiviteler ve öğretim yöntemleri uygular..

Matematik Öğretmeni Ne İş Yapar?

''Matematik öğretmeni kimdir?’’ ve ''Matematik öğretmeni kime denir?’’ gibi sorular merak edilir. Matematik öğretmeni, öğrencilere matematik konularını öğreten ve öğrencilerin matematik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan eğitmendir. Bu kapsamda yapabileceği işlerden bazıları şöyle sıralanabilir:

  • Matematik derslerini planlanmak, hazırlanmak ve öğrencilere öğretmek.
  • Matematik derslerinde öğrencilerin konuları anlamalarını sağlamak için ilgili stratejileri kullanmak.
  • Öğrencilerin ödevlerini kontrol etmek ve onlara geri bildirim sağlamak.
  • Sınavlar hazırlamak ve öğrencilerin sınav sonuçlarını değerlendirmek.
  • Öğrencilerin matematik becerilerini geliştirmek için farklı öğretim materyalleri kullanmak, onlara örnekler vermek ve onlar için uygulamalar yapmak.
  • Öğrencilerin matematik becerilerini geliştirmek için ekstra etkinlikler, yarışmalar ve aktiviteler oluşturmak.
  • Öğrencilerin matematik hakkında sorularına cevap vermek ve akıllarına takılan konularda onlara yardımcı olmak.
  • Öğrencilerin gelişimlerini takip etmek ve durumu velisiyle paylaşmak.

Matematik öğretmenleri, öğrencilerin sayısal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için kullandıkları eğitim stratejilerini ve materyalleri sürekli olarak gözden geçirir ve gerektiğinde değiştirirler.

Matematik Öğretmeni Nasıl Olunur?

Matematik öğretmeni olmak için öncelikle lisans düzeyinde matematik eğitimi veren bir üniversiteden mezun olmak gereklidir. Bunun için üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde yer alan Matematik Öğretmenliği bölümünü tamamlayarak öğretmen olabilirler. Ayrıca üniversitelerin Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri ve Matematik Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar da sonrasında pedagojik formasyon alarak matematik öğretmeni olabilirler.

Lisans derecesinde öğretim tamamlandıktan sonra öğretmenlik yapabilmek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT sınavına girerek başarılı olunması gerekir. Sınavda başarılı olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen atama sınavlarına KPSS girerek öğretmenlik yapabilirler. Ayrıca devlet kurumlarına atanamazlarsa özel eğitim kurumlarında çalışabilir veya özel ders verebilirler.

Matematik Öğretmeni Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Matematik öğretmeni olmak için gerekenler şöyle sıralanabilir:

  • Lisans Derecesi: Matematik öğretmeni olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin Matematik Öğretmenliği, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri ve Matematik Mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olarak gerekli durumlarda pedagojik formasyon almaları gerekir.
  • Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi: Matematik alanında öğretmenlik yapmak isteyen adayların, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT adı verilen bir sınava girmeleri gereklidir. Bu sınav, öğretmen adaylarının öğretmek istedikleri alanda yeterli bilgiye sahip olup olmadıkları ölçülür.

Bu temel şartların sağlanmasının yanı sıra öğretmenlik için faydalı olan; staj yapmak, dil yeterliliği, iletişim becerilerini geliştirmek, sürekli öğrenmeye açık olmak ve kendini yenilemek gibi gerekliliklere de önem verilebilir.

Matematik Öğretmeni Çalışma Koşulları Nasıldır?

Matematik öğretmeni olarak çalışma koşulları ülkeye, okula, hatta öğretmenin ilgilendiği sınıflara göre değişebilir. Ancak genel olarak matematik öğretmenlerinin çalışma koşulları şöyle sıralanabilir:

  • Çalışma saatleri: Matematik öğretmenleri ders saatlerine göre okulda bulunur ve ders verir. Genellikle devlet okullarında 08.00-17.00 saatleri arasında çalışırlar. Özel öğretim kurumlarında ise bu saatler duruma göre daha fazla veya az olabilir.
  • Sınıf ortamı: Matematik öğretmenleri, öğrencilerin olduğu sınıf ortamında çalışarak disiplin sorunlarını önler ve sınıfta öğrenme ortamını oluşturur.

Matematik Öğretmeni İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Matematik Öğretmeni ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Matematik Öğretmeni ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Anadolu %36.4
Ankara %27.3
Bursa %18.2
İstanbul Avrupa %18.2

Matematik Öğretmeni İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Matematik Öğretmeni arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Eğitim %100

Matematik Öğretmeni İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Matematik Öğretmeni pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Matematik Öğretmeni mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Eğitim %66.7
Matematik %33.3

eleman.net'te her gün güncel Matematik Öğretmeni ilanları yayınlanıyor. Matematik Öğretmeni olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Matematik Öğretmeni olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Matematik Öğretmeni ilanları yayınlanıyor. Matematik Öğretmeni olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.