GERİ
  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Mal Müdürü
  3. Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Mal Müdürü Nasıl Olunur?

Mal Müdürü

Mal Müdürü Nedir?, Nasıl Olunur?

Mal müdürü, ilçe maliye teşkilatının sorumlusu olup, genel iş sürecinin mevzuata uygunluğunu kontrol eder. “Mal müdürü kimdir?” sorusuna cevap arayanlar için mal müdürü devlete bağlı olarak çalışan bir kamu görevlisidir şeklinde yanıt verebiliriz. Bulunduğu birimin amiri olarak denetleme süreçlerinde görev alır.

Mal Müdürü Ne İş Yapar?

“Mal müdürü kime denir?” sorusuna net bir cevap vermek adına iş tanımına da değinmek gerekir. Mal müdürünün görevleri hizmet verdiği alana göre değişiklik gösterir. İlgili mevzuatta mal müdürünün görev tanımı; milli emlak hizmetlerine yönelik görevler, sosyal yardımlaşma mütevelli heyeti üyesi, saymanlık, muhasebe yetkilisi ve vergi dairesi müdürü olarak farklı başlıklar altında belirtilmiştir. Bu başlıklar ışığında mal müdürü sorumlulukları şunlardır:

  • Vergi dairesi müdürü olarak görev yapmaları durumunda tahsilat işlemlerinin kanuna uygunluğunun kontrolünü sağlar.
  • Sosyal yardımlaşma mütevelli heyeti mensubu olarak yoksul vatandaşları belirleyip yardım yapar.
  • Milli emlak işlerinin yasalara uygun şekilde işlediğini kontrol ederek borç kayıtlarının takibini yürütür.
  • Mali işlerin takibini yaparak gerekli olduğu durumlarda hazine temsilcisi sıfatıyla kurumlara dava açılmasını sağlar. Avukat bulunmadığı zamanlarda dava takibini bizzat kendileri yapabilirler.
  • Maliye Bakanlığı’nın atamış olduğu tüm görevleri yerine getirir.

Mal Müdürü Nasıl Olunur?

“Mal müdürü ne demek?” sorusuna cevap arayanlar için bu pozisyonun bir kamu görevi olduğu ve sözlü sınav sonrasında atama ile gerçekleştiği söylenebilir. Mal müdürü olmak ve bu pozisyona atanabilmek için aşağıdaki şartların uygun olması gerekmektedir:

  • Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi bölümlerinden mezun olmak
  • Muhasebe Yetkilisi Sertifikasına sahip olmak
  • Muhakemat Müdür Yardımcısı, Maliye Kursu ve Saymanlık Müdür Yardımcısı ile Personel Müdür Yardımcısı, Eğitim Uzmanı, Emlak ve Milli Emlak Müdür Yardımcısı pozisyonlarında en az 2 yıl iş deneyimi sahibi olmak
  • Sözlü sınavı başarı ile geçmek

Mal Müdürü Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Mal müdürü olmak için gerekenler arasında ilk sırada ilgili bölümlerden mezun olmak ve deneyim sayılmalıdır. Çoğu meslekte olduğu gibi bu meslek için de bazı aranan özellikler söz konusudur. Bu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yazılı ve sözlü olarak iyi iletişim yeteneğine sahip olmalı.
  • Ekip yönetiminde uyumlu ve başarılı olmalı.
  • Liderlik vasıflarına sahip olmalı.
  • Yoğun çalışma temposuna uyumlu, yüksek tempoda titiz ve dikkatli olmalı.
  • Öz disipline sahip olmalı.

Mal Müdürü Çalışma Koşulları Nasıldır?

Mal müdürü çalışma koşullarını merak edenlerin en çok sordukları soru “mal müdürü nerede çalışır?” sorusudur. Mal müdürlüğü bir kamu görevi olduğundan dolayı mal müdürü pozisyonundaki kişiler kamu kurumlarında çalışabilirler. Mal müdürü mesleği görev ve sorumlulukları gereği yoğun çalışmayı gerektiren bir meslektir. Bu pozisyonda görev alan kişilerin yüksek tempoda ekip uyumunu kaybetmeden doğru iletişim kurabilmeleri gereklidir.

Mal Müdürü İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Mal Müdürü ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Mal Müdürü ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Anadolu %50
Kocaeli %14.3
Tekirdağ %14.3
Ankara %7.1
Malatya %7.1
Diğer %7.1

Mal Müdürü İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Mal Müdürü arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Gıda %42.9
Restorancılık %14.3
Yapı Malzemeleri %14.3
İnşaat %7.1
Mobilya %7.1
Diğer %14.3

Mal Müdürü İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Mal Müdürü pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Mal Müdürü mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Restoran %42.9
Mali İşler %28.6
Muhasebe %14.3
Vardiya %14.3

eleman.net'te her gün güncel Mal Müdürü ilanları yayınlanıyor. Mal Müdürü olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Mal Müdürü olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Mal Müdürü ilanları yayınlanıyor. Mal Müdürü olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.