GERİ

İş Makinesi Operatörü Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. İş Makinesi Operatörü
  3. Nedir?
İş Makinesi Operatörü

İş Makinesi Operatörü nedir? İş Makinesi Operatörü çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? İş Makinesi Operatörü olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

İş Makinesi Operatörü Nedir?, Nasıl Olunur?

İnşaat, lojistik, üretim gibi birçok farklı sektörde kullanılan iş makinelerinin profesyonel kişiler tarafından kullanılması gerekir. Bu araçları kullanmakla görevli “iş makinesi operatörü nedir?” sorusuna kısaca iş makinesi kullanan meslek sahibi olarak yanıt verilebilir. “İş makinesi operatörü ne demek?” sorusuna detaylı cevap vermek mesleği seçmek isteyen kişileri bilgilendirmek için önemlidir.

İş Makinesi Operatörü Kimdir?

İş makinesi, üzerine farklı ekipmanlar monte edilerek yük taşıma, kazma, kaldırma, delme gibi birçok farklı görev için kullanılan paletli ve lastikli makine çeşitleridir. Karayollarında insan ve yük taşımacılığı için kullanılmayan sadece iş amaçlı kullanılan makinelerin sürüş yetkisi operatörde olur. “İş makinesi operatörü kime denir?” sorusuna bu makineleri kullanma yetkisi olan meslek sahibi şeklinde yanıt verilebilir.

İnşaat ve yapı hizmetleri, sanayi, tarım, lojistik, bayındırlık ve milli savunma gibi birçok farklı alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların hizmetlerinde kullanılır. Bu makineleri iş güvenliği kurallarına uygun bir şekilde kullanmak için ehliyet ve sertifika alan meslek sahibine de iş makinesi operatörü denir.

İş Makinesi Operatörü Ne İş Yapar?

Sahip olduğu sertifika türüne göre farklı ekipmanları kullanma yetkisi olan iş makinesi operatörü ne iş yapar? İş makinesi operatörü sorumlulukları şunlardır:

  • İş makinesinin bakımı, onarımı ve resmi işlemleriyle ilgilenmek
  • İş ve hizmet planına uygun şekilde ve zamanda aracı sahaya götürmek
  • İş öncesi kontrolleri ve denetimleri yaparak iş boyunca güvenliği önemsemek
  • Kullandığı makine türü ve ekipmanına uygun olarak verilen işi bitirmek

İş Makinesi Operatörü Nasıl Olunur?

İş makinesi operatörleri kule ve mobil vinç, sondaj makinesi, ekskavatör ve kamyon gibi farklı türlerde araçları kullanmak için ayrı eğitimler alır. “İş makinesi operatörü nasıl olunur?” sorusuna bu nedenle farklı açılardan yaklaşmak gerekir. G sınıfı ehliyeti olan kişiler iş makinesi operatörü olabilir fakat her makine için ayrı eğitim alınır. Bu nedenle hangi ekipmanı kullanmak istiyorsanız açılan kurslara katılmalısınız.

İş Makinesi Operatörü Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

İş makinesi operatörü olmak için gereken şartlar listesinin en başında G sınıfı ehliyet ve operatörlük belgesi yer alır. 18 yaşın üzerinde sağlık sorunu olmayan bireyler belgeleri almak için kurslara başvuru yapabilir. İş makinesi operatörü olmak için gerekenler ve aranan nitelikler şunlardır:

  • Uzun saatler oturarak çalışmaya engel sağlık sorunu olmaması
  • Dikkatli ve güvenli bir şekilde işi sürdürebilecek sorumluluk bilinci
  • Esnek çalışma saatlerine uyum gösterebilmek ve vardiyalı çalışabilmek

İş Makinesi Operatörü Çalışma Koşulları Nasıldır?

İş ortamını anlamak için “iş makinesi operatörü nerede çalışır?” sorusunu cevaplamak gerekir. Yol, köprü ve inşaat alanlarında, konteyner taşınan liman, depo ve fabrikalarda iş makinesi kullanan kişilerdir. Bu nedenle açık havada mevsim koşullarına maruz kalarak, tozlu ve gürültülü ortamlarda kalabalık ekiplerle birlikte çalışır.

İş Makinesi Operatörü İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok İş Makinesi Operatörü ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel İş Makinesi Operatörü ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
Eskişehir %25
İzmir %25
Kocaeli %25
İstanbul Avrupa %25

İş Makinesi Operatörü İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla İş Makinesi Operatörü arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Lojistik %33.3
Geri Dönüşüm %33.3
Üretim %33.3

İş Makinesi Operatörü İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak İş Makinesi Operatörü pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. İş Makinesi Operatörü mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Depo %50
Operasyon %25
Üretim %25

eleman.net'te her gün güncel İş Makinesi Operatörü ilanları yayınlanıyor. İş Makinesi Operatörü olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş Makinesi Operatörü olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.