GERİ
  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Danışman
  3. Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Danışman Nasıl Olunur?

Danışman

Danışman Nedir?, Nasıl Olunur?

Çalışılan kuruma ve sektöre göre danışman tanımı ve sorumlulukları değişiklik gösterebilir. Kısaca danışman, uzmanı olduğu alanda fikirleri sorulan ve verdiği yanıtlara göre tavsiyeleri hayata geçirilen kişidir. Bu durumda “Danışman kime nedir?” sorusuna yanıt olarak çalıştığı kurumu bilgi birikimiyle aktifleştiren, işveren ve yetkililerin göremediğini öngörerek şirketin para, zaman ve enerji kaybını önleyen kişidir demek son derece doğru olur.

Danışman Ne İş Yapar?

Danışman, bilgi ve tecrübeleri göz önüne alınarak bir konuda kendisine danışılan, doğru kararlar alınması için fikirler ve önerilen sunan kişidir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere danışman sorumlulukları oldukça fazladır. İlgili pozisyonun görevleri ve çalışma koşulları çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilir. Genel hatlarıyla danışman olarak çalışanların yaptıkları işler aşağıdaki şekilde sıralanır;

  • Hizmet verilen kuruma basın danışmanlığını yapmak.
  • Kurum stratejilerini belirlemek.
  • İş programını planlamak.
  • İhtiyaç ve hedeflerini belirlemek.
  • Fırsatları önceden fark ederek, çalışmalar planlamak.
  • İhtiyaca göre yönetim ve üretim danışmanlığı yapmak.
  • Gelecekte ortaya çıkabilecek sorunları analiz etmek.
  • Kurum içinde çıkan problemleri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak.

Danışman Nasıl Olunur?

Danışman olarak bir yerde çalışabilmek için üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olma şartı yoktur. Fakat ilgili pozisyonda çalışabilmek için eğitim, tecrübe ve alanında uzmanlık koşulu aranır. Danışman iş ilanlarına üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisat, Pazarlama, Muhasebe, Hukuk, Halkla İlişkiler başta olmak üzere farklı bölümden mezun olmuş kişiler de başvuru yapabilir. Ayrıca lisansüstü eğitimini tamamlayan adayların ilgili pozisyoda iş bulabilme olasılığı da son derece yüksektir.

Danışman Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Eğitim, tecrübe ve deneyimin yanı sıra danışman olabilmek için pek çok özelliğe sahip olunması da gerekir. Danışman olmak için gerekenler aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

  • Düzgün bir diksiyon.
  • Yüksek ikna kabiliyeti.
  • İyi iletişim becerileri.
  • Sonuç odaklı çözüm üretebilmek.
  • Analiz yeteneği.
  • Etkili sunum ve raporlama yapabilmek.
  • Yeterli ve nitelikli referanslara sahip olmak.

Danışman Çalışma Koşulları Nasıldır?

Bir firmada danışman olarak çalışanlar yoğun tempolu iş hayatını benimseyen ya da buna yatkınlık gösteren kişilerdir. İlgili pozisyonda esnek çalışma saatleri, kriz anında yoğun çalışma, hafta sonu çalışma gibi özel durumlar talep edilebilir. Danışman pozisyonu çoğunlukla tam zamanlı olarak istihdam edilir. “Danışman nerede çalışır?” sorusunun cevabı da çalışma koşullarını değerlendirebilmek adına önemlidir. İlgili pozisyonun kamu kuruluşlarında ya da özel sektörde oldukça fazla çalışma olanağı bulunur.

eleman.net'te her gün güncel Danışman ilanları yayınlanıyor. Danışman olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Danışman olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Danışman ilanları yayınlanıyor. Danışman olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.