GERİ

2025 Memur Zammı Ne Kadar Olacak?


Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, memur ve emekli maaşlarında yapılacak zamların detayları netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, 2024 yılının ikinci yarısı için 2 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Bu fark, memur ve emeklilerin 2025 yılında alacakları maaş artışlarını belirleyecek.

2 Aylık Enflasyon Farkı Ne Kadar Oldu?

Temmuz ayında enflasyon oranı yüzde 3,32 olarak belirlenmişti. Ağustos ayında ise enflasyon oranı yüzde 2,47 olarak açıklandı. Bu veriler ışığında, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak enflasyon farkı hesaplandı. Sonuç olarak, SGK ve BAĞ-KUR emeklileri için 2 aylık enflasyon farkı yüzde 5,78 olarak gerçekleşti. Memurlar ise enflasyon farkı alabilmek için ek yüzde 3,99’luk bir artış bekliyor.

2025 Maaş Artışları İçin İlk İşaretler

Bu enflasyon farkı, 2025 yılının Ocak ayında maaşlara yansıyacak ve memur ile emekli maaşlarına yapılacak zamların temelini oluşturacak. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verileri açıklanarak net bir rakam belirlenecek. Şu an için, enflasyon farkının %5,78 olduğu göz önüne alındığında, 2025 yılına ilişkin maaş artışlarının yüksek olacağı öngörülüyor.

Toplu Sözleşme Zammı ile Birlikte Artış

2025 yılının Ocak ayında, memur ve memur emeklileri için ayrıca yüzde 15 oranında bir toplu sözleşme zammı yapılacak. Bu toplu sözleşme zammı, enflasyon farkıyla birlikte maaşlara yansıyacak. Memurlar ve emekliler, bu zammı alacakları için, maaş artışları oldukça belirgin bir şekilde yükselecek.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.