GERİ

2024 Sınav Görevlileri Ne Kadar Ücret Alacak?


Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınavlara sayılı günler kaldı. Dört milyona yakın adayın katılacağı sınavlarda görevli olacak öğretmenler için gözetmen ücretleri 2024 yılında ne kadar olacak sorusu merak konusu oldu.

Bu da ilginizi çekebilir: Sınıf Öğretmeni Maaş Tablosu

Sınav Görevlisi Ücretleri 2024 Yılında Ne Kadar?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleşecek olan YGS, LYS, KPSS sınavları için binlerce sınav gözetmeni seçilecek. Salon başkanı, gözetmen, yedek gözetmen, bina sınav sorumlusu gibi birçok görevlinin yer alacağı sınavlarda sınav görevlisi ücretleri memur maaşlarına göre hesaplanıyor. Yüzde 15’lik vergi dilimi hesaplamasıyla belirlenen sınav gözetmen ücretleri değişkenlik gösterebilmektedir. 2024 sınav görevlisi ücretleri tablosu;

Salon Başkanı

1.057 TL

Gözetmen

1.025 TL

Yedek Gözetmen

769 TL

Bina Sınav Sorumlusu

1.922 TL

Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı

1.281 TL

Bina Yöneticisi (Okul Müdürü)

1.281 TL

Bina Yöneticisi Yardımcısı (Okul Müdür Yrd.)

1.089 TL

Yardımcı Engelli Gözetmen

1.281 TL

e-Sınav Uygulama Sorumlusu

961 TL

e-Sınav Salon Başkanı

833 TL

e-Sınav Gözetmeni

769 TL

Bu da ilginizi çekebilir: eleman.net Maaş Hesaplama Aracı

Sınav Görevlisi Sorumlulukları Nelerdir?

  1. Sınavdan en az 1 saat önce sınav yerinde olmak ve sınavdan önce bina sınav komisyonu başkanı tarafından yapılacak toplantıya katılmak.
  2. Sınav evraklarını tutanakla teslim almak.
  3. Adayları karşılayarak kimlik belge kontrollerini yapmak.
  4. Adayları sınav salonunda önceden belirlenmiş olan sıralarına yerleştirmek.
  5. Sınav güvenlik poşetini adayların gözü önünde ve sınavın başlamasına yaklaşık 15 (on beş) dakika kala açmak ve sınav kitapçıklarının kontrolünü yaparak eksik, yanlış belgeleri tutanakla belgelemek.
  6. Kitapçığın ön veya arka sayfasında bulunan açıklamaları yüksek sesle okumak, adayların sorularını cevaplamak ve adaylarla sınav süresince gerekmedikçe konuşmamak.
  7. Bina Sınav Komisyonu tarafından salon başkanlarına verilen “Cevap Kâğıdı Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar” dokümanı hakkında adaylara, sınavının geçersiz sayılmaması için açıklama yapmak.
  8. Adaylara, istenen kişisel bilgilerini işleyecekleri belgeyi dağıtıp tüm gerekli yerlerin doldurulduğundan emin olmak.
  9. Sınava girenlere sınav başlamadan önce soru kitapçıklarının açılamayacağını duyurmak.
  10. Adayların soru kitapçığının ön yüzüne adı, soyadı ve T.C. kimlik numarasını yazmalarını söylemek.
  11. Sınavın başlama ve bitiş saatlerini adayların görebileceği şekilde tahtaya yazar ve adaylara sınav süresi bitmeden çıkamayacaklarını duyurmak.

2024 Sınav Gözetmeni Ücretleri Ne Zaman Yatacak?

Bu yıl Haziran ayında yapılacak olan YKS, LGS, KPSS sınavlarında görev alacak sınav gözetmenlerinin ücretlerinin hangi tarihte yatırılacağı hakkında henüz net bir tarih açıklanmamıştır. Fakat geçtiğimiz senelerde sınav gözetmen ücretlerinin sınav tarihinden bir hafta sonra görevlilerin hesaplarına yatırılmıştır.

Sınav Gözetmeni Başvurusu Nasıl Yapılır?

ÖSYM'nin açıklaması üzerine öğretmen, kamu çalışanları ve akademisyenler sınavlarda görevli gözetmenlik başvurusu yapmak için Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.