KOSGEB, işini büyütmek veya dış pazara açılmak isteyen işletmelere ve yeni iş kuracak genç girişimcilere destekler sunan kurumumuz. “KOSGEB ile Hangi İşler Yapılır? KOSGEB Hangi İşletmelere Destek Veriyor?” adlı yazımızda küçük ve orta ölçekli işletmelere sağlanan destekleri, şartlarını ve olanaklarını anlatmıştık. KOSGEB'in kadın girişimcilere devlet desteği sağlamak amacıyla düzenlediği programın detaylarını da bu yazımızda sizin için inceledik.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, kısaca KOSGEB, ülke ekonomisinin canlanması ve işsizlik sorunlarının üstesinden gelinmesi için girişimcilik kültürünü teşvik etmek, yaygınlaştırmak ve başarılı işletmelerin kurulmasını desteklemek amacıyla çeşitli destek programları sunmaya devam ediyor. Bu programlar, özellikle kadın girişimcilere destek sağlıyor. Kadın girişimcilerin iş dünyasına adım atmalarını sağlayarak kadın istihdamının artmasına katkı sunuyor. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programına katılan girişimciler, birçok banka ve kurumun ilgisini çekiyor.
KOSGEB kadın girişimci desteklerinin bazı şartları mevcuttur. Destek türüne göre koşullar değişkenlik göstermektedir, kadın girişimci başvuru şartları şu şekildedir;
Eğer, kadın girişimci desteği alabilmek için gerekli şartlar sizde mevcutsa başvuru öncesi hazırlamanız gereken belgeleri sıralayalım;
2024 KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programına başvuru yapabilmek için girişimcilik eğitimi ve sertifikası almanız gerekmektedir. Gerekli adımlar şu şekilde;
E-Devlet şifrenizle KOSGEB e-Akademi sayfasına giriş yapın. "Öne Çıkan Eğitimler" menüsünden "Geleneksel Girişimcilik Eğitimi > Eğitime Başla" butonlarına tıklayın. Sekiz kategoriden oluşan eğitim videolarını izleyin. Tüm videoları bitirdikten sonra bölüm sonunda bir sınava katılmanız gerekecek. Bu sınavdaki soruları yanıtlayın ve "Girişimcilik Belgesi Talep Et" butonuna tıklayın. Sınavdan başarılı bir sonuç alırsanız, e-Devlet hesabınızdan girişimcilik belgenizin çıktısını alabilirsiniz.
Sertifikanızı aldıktan sonra esas başvuru adımlarını şu şekilde tamamlayabilirsiniz;
İşletmenizi kurmak için bir sonraki adım, Türk Ticaret Kanunu kapsamlarına uygun olarak işletmenizi kurmanız gerektiğidir. Şahıs şirketi kurmayı planlıyorsanız, "Şahıs Şirketi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey" başlıklı içeriklerimize göz atabilirsiniz. İş yeriniz kurulduktan sonra, KOSGEB'e kaydolmanız ve KOBİ Beyannamesi formunu doldurmanız gerekecektir. Ardından, "KOSGEB Aktif Hizmetler" bölümündeki "Geleneksel Girişimci Destek Programına" tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
2024 yılında KOSGEB, kadın girişimcilere çeşitli programlar altında farklı destek tutarları sunmaktadır. Halkbank, bu destekler kapsamında yeni iş kuran veya işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimcilere 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi imkânı sağlamaktadır. 30 yaş altındaki genç kadın girişimcilere ise 125.000 TL'ye kadar faizsiz kredi desteği verilmektedir. Ustalık belgesi olan ve bir iş kolunda en az 3 yıl çalışan kadın girişimcilere ise 300.000 TL'ye kadar faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır.
KOSGEB’in yanı sıra kadın girişimcilere finans desteği sağlayan birçok kurum ve kuruluş bulunuyor. Bu kurum ve kuruluşların birkaçı şunlardır:
eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturHesaplama Araçları
Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.