GERİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışacak 15 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6’ncı maddesi ve ilgili yönetmelik kapsamında gerçekleştirilecek bu alım, sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak.

Başvuru yapabilecek pozisyonlar üç gruba ayrılmıştır:

  • A Grubu (Maaş Tavanı 4 Katı): Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı ve Kıdemli DevOps Uzmanı.
  • B Grubu (Maaş Tavanı 3 Katı): Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı, Kıdemli Önyüz Geliştirme Uzmanı ve Kıdemli Yapay Zekâ Geliştirme Uzmanı.
  • C Grubu (Maaş Tavanı 2 Katı): Ağ Uzmanı, Yazılım Geliştirme Uzmanı (.NET ve JAVA), Sistem Uzmanı, Test Otomasyon Uzmanı, Ürün Yönetimi ve İş Analizi Uzmanı.

Birim

Alınacak Personel Sayısı

Maaş

Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı

1

4 katı maaş

Kıdemli DevOps Uzmanı

1

4 katı maaş

Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı

1

3 katı maaş

Kıdemli Önyüz Geliştirme Uzmanı

1

3 katı maaş

Kıdemli Yapay Zekâ Geliştirme Uzmanı

1

3 katı maaş

Ağ Uzmanı

2

2 katı maaş

Yazılım Geliştirme Uzmanı (.NET)

1

2 katı maaş

Yazılım Geliştirme Uzmanı (JAVA)

1

2 katı maaş

Sistem Uzmanı

1

2 katı maaş

Test Otomasyon Uzmanı

1

2 katı maaş

Ürün Yönetimi ve İş Analizi Uzmanı

4

2 katı maaş

Başvuru Şartları

Genel Şartlar:

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılacak personel alımına başvuran adayların şu genel şartları taşıması gerekmektedir:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak,

2- Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

3- (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları sadece C Grubu pozisyonlar için başvuru yapabilir)

Bu da İlginizi Çekebilir: MEB 30 Bin Temizlik Personeli Alımı Başladı

4- Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı 2 katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, 3 katını geçmeyecekler için en az 5 yıllık ve 4 katını geçmeyecekler için en az 7 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; A.GENEL ŞARTLAR başlığı (b) ve (c) bentlerinde belirtilen bölümlerinden mezun olduktan sonra bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),

5- B. ÖZEL ŞARTLAR maddesinde belirtilen niteliklere sahip olmak,

6- Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek (Transkript belgesi kabul edilecektir),

7- Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünebilme, takım çalışmasına yatkın olma ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgelemeye (dokümantasyon) önem vererek belgeleme yeteneklerine sahip olmak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Süreci ve Tarihleri

Başvurular yalnızca dijital ortamda yapılacak olup, fiziksel evrak teslimi veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar başvurularını 17 Ekim 2024 – 25 Ekim 2024 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar Kariyer Kapısı platformu üzerinden gerçekleştireceklerdir. Adayların dikkat etmesi gereken noktalar şunlardır:

Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, “Başvurularım” ekranından başvurunun tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmek zorunludur. Eğer bu ekranda “Başvuru Alındı” ifadesi görünmüyorsa, başvuru geçerli sayılmayacaktır.

Adaylar, yalnızca bir pozisyona başvuru yapabilirler. Aynı anda birden fazla pozisyona başvuru yapılmasına izin verilmemektedir.

Belirtilen şartlardan herhangi birini karşılamadığı tespit edilen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

İSTENİLEN BELGELER

-    Fotoğraflı iş tecrübesini gösterir detaylı özgeçmiş, adayın kısa özgeçmişi tek bir sayfa olacak şekilde hazırlanarak, çevrimiçi işe alım sistemi Kariyer Kapısı üzerinden yapılan başvuru esnasında yüklenecektir.
-    SGK Hizmet Dökümü, e-Devlet SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasından barkotlu belge, yapılan başvuru esnasında yüklenecektir.
-    GENEL ŞARTLAR başlığının (ç) maddesinde belirtilen mesleki tecrübeyi gösterir belge, 
-    GENEL ŞARTLAR başlığının (e) maddesinde belirtilen, en az iki güncel programlama dilini bildiğini gösterir belge (en az 2 dönem programlama dersinin alındığını gösterir transkript, katılım/sınav sertifikası vb.), tek bir sayfa olacak şekilde hazırlanarak, başvuru esnasında yüklenecektir.  
-    Her bir pozisyon için ÖZEL ŞARTLAR’da istenilen sertifikalar ile mesleki tecrübe veya deneyimi gösteren belgeler (Sertifikalar ve belirtilen belgelerin detaylı listesi tek bir doküman halinde hazırlanarak) başvuru esnasında yüklenecektir.
-    Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) dengi kabul edilen belge (Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen) başvuru esnasında yüklenecektir.
-    Denklik gösterir belge, (Belirtilen bölümler dışındaki bölümlerden veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için e-Devlet başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı yüklemeleri gerekmektedir.
-    Belgelerin pdf ya da jpeg formatında yüklenmesi gerekmektedir. Adaylardan gerekli durumlarda; sisteme yüklenen belgelerin asılları istenilebilecektir.
-    Adaylar başvuruda bulundukları pozisyon için istenilen belgeleri sisteme tek tek yükleyeceklerdir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar ile eksiklerden adaylar sorumlu olacaktır.

Sözlü Sınav Süreci

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, şartları sağlayan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınav konuları, adayların başvurdukları pozisyonlarla doğrudan ilgili olan teknik ve uzmanlık gerektiren konuları kapsayacaktır. Ayrıca, genel kültür soruları da sınavın bir parçası olacaktır.

Sözlü sınavın yapılacağı tarih ve yer:

Tarih: 18 Kasım 2024 - 22 Kasım 2024

Yer: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Hipodrom Caddesi Zübeyde Hanım Mahallesi 6/34 Altındağ/ANKARA

Adaylar sınav günü, kimlik tespiti için yanlarında fotoğraflı ve onaylı kimlik belgelerinden (TC Kimlik Kartı, Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport) birini bulundurmak zorundadır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Eleman arıyorum diyorsanız hemen iş ilanı verin, milyonlarca iş arayana ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.