İstanbul Üniversitesi, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapmak üzere 15 sözleşmeli bilişim personeli alacağını duyurdu. Alımlar, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6. maddesi ve 31 Aralık 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre gerçekleştirilecek.
Bu yazıda başvuru şartlarından sınav süreçlerine, başvuru şekillerinden maaş detaylarına kadar alımla ilgili tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.
Kontenjan: 1 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 4 Katı
Kontenjan: 1 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katına Kadar
Kontenjan: 5 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 4 Katı
Kontenjan: 1 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katı
Kontenjan: 3 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katı
Kontenjan: 1 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 4 Katı
Kontenjan: 1 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katı
Kontenjan: 1 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katı
Kontenjan: 1 kişi
Maaş: Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katı
İstanbul Üniversitesi Bilişim Personeli alımı mesleki şartlar ve diğer detaylar için isealimkariyerkapisi web sitesinden ilan detaylarına ulaşabilirsiniz.
Bu da ilginizi çekebilir: Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir, Hangi Meslekler İçin Zorunludur?
Başvuruda bulunacak adayların karşılaması gereken genel şartlar ve nitelikler şu şekilde sıralanmıştır:
Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel şartları taşıması gerekmektedir.
Adayların dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerden mezun olmaları şarttır. Bunun yanı sıra, YÖK tarafından denklik verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da başvuru yapabilecektir.
Büyük ölçekli ağ sistemleri kurulumu veya yazılım geliştirme konusunda en az 3-5 yıllık deneyim gerekmektedir. Bu süre, pozisyona bağlı olarak değişiklik gösterecektir.
Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları ve güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri gerekmektedir.
Yazılı ve sözlü olarak iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.
Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf ya da erteletmiş olmak.
Başvurular, 02 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 16 Ekim 2024 tarihi mesai bitimine kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapılacaktır. Adayların başvuru sırasında şu belgeleri sunmaları gerekmektedir:
Başvuruların isealimkariyerkapisi adresi üzerinden yapılacağı belirtilmiştir. Fiziki başvuru kabul edilmemektedir.
Bu da ilginizi çekebilir: Fahri Trafik Müfettişi Nedir? Nasıl Olunur?
Başvuruların değerlendirilmesi, KPSS ve YDS puanları esas alınarak yapılacaktır. Adayların KPSS P3 puanının %70'i ile yabancı dil puanının %30'u toplanarak sıralama yapılacak ve en yüksek puandan başlanarak aday sayısının 10 katı kadar kişi yazılı sınava çağrılacaktır. KPSS puanı olmayan adaylar için KPSS puanı 70 olarak kabul edilecektir. YDS puanı olmayanların dil puanı ise 0 olarak hesaplanacaktır.
Başvurular sonucunda yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 23 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Üniversitesi’nin resmi web sitesi ve Kariyer Kapısı üzerinden duyurulacaktır. Adaylara ayrıca e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır.
Yazılı sınav, 5 Kasım 2024 tarihinde saat 10:00 - 12:00 saatleri arasında yapılacaktır. Sınavda adayların başvurdukları pozisyonlara uygun uzmanlık alanları ile ilgili sorular sorulacaktır.
Yazılı sınavdan en az 50 puan alan adaylar, sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınav, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra en geç 15 gün içinde yapılacak olup, adaylar yine İstanbul Üniversitesi’nin resmi sitesinden ve e-posta ile bilgilendirilecektir.
Sözlü sınav sonucunda başarılı olan adaylar arasından kontenjan sayısı kadar kişi seçilecek ve sözleşme imzalanacaktır. Başarılı adayların, sözleşme imzalamak için İstanbul Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekecektir.
Sözleşmeli bilişim personelinin maaşları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi gereğince belirlenen sözleşme ücret tavanına göre hesaplanacaktır. Tavan ücretin iki katına kadar maaş ödemesi yapılabilecek olsa da kurum, bu sınırın altında ödeme yapma hakkına sahiptir.
eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturHesaplama Araçları
Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.