Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 2025 Aile Yılı kapsamında şehirlerarası otobüs yolculuklarında ailelere özel indirim sağlanacağını duyurdu. Yeni uygulama, ailelerin daha uygun fiyatlarla seyahat etmesini amaçlıyor.
Bakan Uraloğlu, düzenlemenin 17 Mart Pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe gireceğini açıkladı. Bu tarihten itibaren belirli şartları sağlayan aileler, şehirlerarası otobüs biletlerini indirimli satın alabilecek.
Mevcut düzenlemelere göre, otobüs firmaları bilet fiyatlarında %30’a kadar indirim yapabiliyordu. Yeni uygulamayla birlikte, firmalar ailelere yönelik %40’a kadar indirim sağlayabilecek. Ancak bu indirimi uygulamak firmalar için zorunlu olmayacak; her şirket kendi belirlediği tarifeler doğrultusunda indirim yapabilecek.
İndirimden faydalanmak için belirlenen şartlar şöyle:
Yeni uygulamanın, özellikle tatil ve bayram dönemlerinde ailelerin ulaşım masraflarını hafifletmesi bekleniyor. Otobüs firmalarının uygulayacağı indirim oranları ve detaylı bilgi için bilet satın almadan önce firmalarla iletişime geçmek faydalı olabilir.
Şehirlerarası seyahatlerde aile indirimiyle ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.
Siz de aklınızdaki soruları sorabilir, konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
Bu haber için yorum bulunmamaktadır.
eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturBu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.