GERİ

KOSGEB Destekleri 2024: Destek Üst Limiti 2 Milyon Lira Oldu


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Girişimcilik Destek Programı'nı baştan aşağı yeniden düzenledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB'in programını güncellediğini açıkladı. Artık, girişimcilerin kullanabileceği destek miktarı 375 bin liradan 2 milyon liraya çıkarıldı. Peki, KOSGEB'in bu desteklerinden kimler yararlanabilecek ve başvuru süreci ne zaman başlıyor?

KOSGEB’den İş Kurma ve İş Geliştirme Destekleri

Girişimcilik Destek Programı'nın başvuru süreci şu şekilde işleyecek: Öncelikle İş Geliştirme Desteği için belirli dönemlerde başvurular alınacak. İlk dönem başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu da İlginizi Çekebilir: KOSGEB ile Hangi İşler Yapılır? KOSGEB Hangi İşletmelere Destek Veriyor?

KOSGEB Ne Kadar Destek Veriyor?

KOSGEB'in destekleri iki ana kategoride toplanıyor: İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği. İş Kurma Desteği, girişimcilere geri ödemeli olmayan kuruluş ve personel desteği sağlıyor. Gerçek kişi statüsünde işletme kuranlara 10 bin lira, sermaye şirketi statüsünde işletme kuranlara ise 20 bin lira kuruluş desteği sunulacak. Bu desteğe genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olan kişilere 150 bin lira daha destek üst limitine ekleniyor. Girişimciler için ek 10 bin lira daha eklenecek.

Başvuru Şartları: Kimler Yararlanabilir, Hangi Sektörler Öncelikli?

KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı'na başvuru yapmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. İş Geliştirme Desteği'ne başvurabilmek için işletmenin en fazla üç yıl önce kurulmuş olması gerekiyor. İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler bu destekten yararlanabilecekler.

Ayrıca, İş Kurma Desteği kapsamında, işletmenin vergi mükellefiyeti devam ettiği sürece, işletmenin personel giderlerine 3 yıl boyunca çalışan başına bir aylık brüt asgari ücretin maliyeti kadar destek sağlanacak. Bu destekten yararlanmak için işletmenin en fazla bir yıl önce kurulmuş olması gerekiyor. KOSGEB'in desteklediği sektörlerde faaliyet gösteren tüm işletmeler bu desteği alabilirler.

İş Geliştirme Desteği ise geri ödemeli bir destek türüdür. Girişimcilere 1,5 milyon lira üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranıyla verilir. Bu destek için işletmenin en fazla üç yıl önce kurulmuş olması gerekiyor. Destek kapsamında, işletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve çeşitli hizmet alımları için destek sağlanacak.

KOSGEB Desteği Geri Ödeniyor mu?

KOSGEB'in yeniden yapılandırılan Girişimcilik Destek Programı ödemeli destekler statüsündedir. Ancak, destekte geri ödemelerde faiz ve komisyon uygulanmayacak. Geri ödemeler 36 ay sonra başlayacak.

Girişimcilik Destek Programı'na Nasıl Başvurulur?

KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı'na KOSGEB’in resmi web sitesindeki başvuru formunu doldurarak başvurmak mümkündür? Başvurunun bizzat girişimci tarafından yapılması gerekmektedir. Girişimci adına, farklı kişiler tarafından yapılan başvurular KOSGEB tarafından reddedilecektir.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.