İdare Başkanlığı (GİB) tarafından yönetilen "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde kopyalanmasına izin verilen Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye göre vergi mükellefleri için önemli değişiklikler getirildi. Peki bu uygulama ne zaman yürürlüğe girecek?
1 Ocak 2025 itibarıyla e-fatura ve e-arşiv fatura sistemi dahil olmayan kişilerin düzenleyecekleri faturalar, vergiler dahil toplam 3 bin lirayı aşıyorsa e-arşiv faturası düzenlenecek. 1 Ocak 2026'dan itibaren ise tutar sınırı dışında her işlem için e-arşiv faturası getiriliyor. Ayrıca Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle, 7 bin TL ve üzerindeki alışverişlerde ödeme işlemlerinin banka veya kredi kartı işlemlerinin yapılması şartıyla getirildi. Bu düzenleme, e-fatura ve e-arşiv faturasının çoğaltılmasını artırmayı ve daha fazla işlem kaydı yapmayı hedefliyor.
Tebliğ ile gider pusulasının elektronik olarak düzenlenebilirliği sağlanırken, müstahsil makbuzlarında esnek imza yerine elektronik ortamda saklanabilir.
Finans kuruluşları, ödeme şirketleri ve elektronik para şirketleri, banka ve sigorta işlemleri ücretine tabi kişilere e-dekont düzenleyebilecektir.
Vergi harcamalarını artırmak amacıyla inşaat demiri süreçlerini takip eden İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ne dahil olan ve brüt satış hasılatı 1 milyon lirayı aşan kişiler için e-irsaliye uygulaması zorunlu hale getirildi.
Bu da ilginizi çekebilir: Kredi Kartı Limitleri SGK Gelir Bilgilerine Göre Belirlenecek
Özel entegratörlük izni alan mevzuatlara uyum sağlamaları için usul ve esaslar belirlenmiştir. Eksikliği bulunan entegratörlere ceza kesilecek, eksiklikleri giderilmeyenlerin izinleri iptal edilebilecektir. Bu kurallar, doğrudan entegrasyon kullananlar için de geçerli olacak.
eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturBu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.