Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen adaylarının mesleki hazırlık eğitimine katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı , 13 Temmuz 2025 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilk kez uygulanacak. Sınavın içeriği, öğretmen adaylarının genel yetenek, genel kültür ve öğretmenlik mesleği ile ilgili bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik olarak tasarlanmıştır. Bu yazıda, MEB AGS’nin konu dağılımı ve sınav formatı hakkında detaylı bilgilere yer veriyoruz.
2025 yılında ilk kez uygulanacak olan MEB AGS, Eğitim Bilimleri Sınavı'nın kaldırılmasıyla öğretmen adaylarının hazırlık eğitimine katılımını değerlendiren yeni bir sınav olarak ortaya çıkmıştır. Eğitimde kaliteyi artırma hedefiyle yola çıkan bu sınav, öğretmenlerin hem genel bilgi hem de mesleki yeterlilik düzeylerini ölçmeyi amaçlamaktadır.
AGS, iki ana oturumdan oluşmaktadır:
Akademi Giriş Sınavı (AGS): Genel yetenek ve genel kültür odaklı bir test.
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Adayların kendi branşlarına yönelik bilgi düzeylerini ölçen test.
AGS sınav süresi 110 dakikadır.
AGS sınav 80 sorudan oluşmaktadır.
Bu da ilginizi çekebilir: 2025 Öğretmen Maaş Zammı
AGS oturumunda adaylara toplam 80 soru yöneltilmektedir. Sınav kapsamı şu konuları içermektedir:
AGS, 80 sorudan oluşur ve sınav süresi 120 dakikadır. Sorular, adayların genel yetenek, genel kültür ve öğretmenlik mesleği temel bilgilerini kapsamaktadır.
Bu konular, adayların genel kültür ve yeteneklerini ölçmekle kalmayıp aynı zamanda öğretmenlik mesleği için gereken yasal ve akademik bilgilerini değerlendirmeyi hedeflemektedir.
eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş OluşturBu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.