GERİ

Açık Öğretimde Yatay Geçiş Yapılır mı?


Öğrencilerin gündeminden ayrılmayan konulardan biri de "Açık Öğretim Yatay Geçiş Yapılır mı?" sorusudur. Bu yazımızda, açık öğretim programlarından yatay geçiş yapma sürecini detaylı bir şekilde ele alacağız. Öğrenciler, çeşitli nedenlerle eğitim hayatlarında değişiklik yapmak isteyebilirler ve bu bağlamda yatay geçiş seçeneklerini değerlendirmeleri önemli olabilir. Açık öğretim sisteminde yatay geçiş yapabilmenin koşulları, başvuru süreci ve gerekli belgeler hakkında kapsamlı bilgi sunarak, bu konuda kafalardaki soru işaretlerini gidermeyi hedefliyoruz.

Açıköğretim Yatay Geçiş Yapılır mı, Nasıl Yapılır?

Açık ve uzaktan öğretim programlarından örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmektedir.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin online kayıt işlemleri için, basvuru.istanbul.edu.tr/ adresinde bulunan "Kayıt Yaptırmak İstiyorum" butonuna tıklayarak talepte bulunmaları gerekmektedir. Daha sonra, belirtilen tarihler arasında aksis.istanbul.edu.tr adresinden alınacak referans numarası ile ödeme yapılması ve ardından kesin kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Başvuru sırasında yatay geçişe engel teşkil etmeyen bir belge yüklemeyen adayların, ilgili belgeyi kayıt tarihlerinde elden veya kargo yoluyla Fakültemize ulaştırmaları zorunludur. Belge gönderilmeyen adayların ödemeleri tamamlanmış olsa bile kesin kayıtları gerçekleştirilmeyecektir.

*Öğrencilerin kesin kayıt işlemlerinden önce muafiyet kurallarını dikkatlice incelemeleri önemlidir. *Başvuru, yerleştirme ve kayıt sürecinde yanlış, eksik veya sahte bilgi ve belge sunanların kayıtları yapılmış olsa bile iptal edilecektir. Detaylı bilgi için üniversitenizin sayfasını ziyaret edin.

Bu da İlginizi Çekebilir: Açık Öğretim Mezunları Formasyon Alabilir mi?

Hangi durumlarda Yatay Geçiş Yapılamaz?

  • Kayıt oldukları yıldaki YKS/DGS merkezi yerleştirme puanı, geçiş yapmak istedikleri lisans bölümünün o yılki taban puanından düşük olanlar.
  • ÖSYM tarafından belirlenen yükseköğretim kurumlarına yerleşip kayıt yaptırmayanlar.
  • ÖSYM kılavuzunda yer alan (T.C. veya KKTC hariç) yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış olanlar.
  • Başvuru tarihi itibarıyla üniversiteden ilişiği kesilmiş bulunanlar.
  • Üniversiteye yurt dışı öğrenci kabul koşullarına göre kabul edilip kayıt olanlar.
  • Daha önce merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapanlar (Ancak bu adaylar, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları programa daha sonraki başvuru tarihlerinde başvuruda bulunabilirler).
  • 2024 yılı YKS sonucunda üniversiteye kayıt olanlar.
  • Askeri yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olanlar.

Bu da İlginizi Çekebilir: Online Eğitim Veren Üniversiteler

Yatay Geçişte Ders Muafiyeti Nasıl Yapılır?

Muafiyet talep edilen dersin içeriği ile fakültemizdeki karşılık dersin içeriği arasında minimum %70 benzerlik bulunmalıdır. Muafiyet yapılacak dersin AKTS/Kredi miktarı, fakültemizdeki karşılık dersin AKTS/Kredi miktarına eşit ya da daha fazla olmalıdır. Birden fazla başarılı olunan dersin fakültede tek bir derse karşılık gelmesi durumunda, muafiyet işlemleri ders içeriklerinin ve toplam AKTS/Kredi miktarının uyumluluğu göz önünde bulundurularak yapılacaktır.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Eleman arıyorum diyorsanız hemen iş ilanı verin, milyonlarca iş arayana ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.