GERİ

2024 YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ÖSYM tarafından resmi olarak öğrencilere açıklanmasıyla birlikte, adaylar için tercih dönemi başladı. 2024 yılında üniversitelerde toplam olarak 1 milyon 111 bin kontenjan ayrılmış durumda. YKS tercih işlemlerinin hangi tarihlerde başlayacağı ve üniversite yerleştirme sürecinin ne zaman gerçekleşeceği de adayların gündemindeki en önemli konular arasında yer alıyor.

YKS Tercihleri Ne Zaman?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu ön bilgi amacıyla yayımladı. Kılavuza göre, tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YKS Tercih Nasıl Yapılır?

Adaylar, tercih yaparken puandan ziyade sıralamalarını göz önünde bulundurmalı. Geçen yılın sıralamaları, YKS tercihleri için önemli bir rehber olmalı. Daha ayrıntılı bilgi için güncellenmiş YÖK ATLAS verilerine bakılması tavsiye edilir.

YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercih yapabilir. Tercih listesinde, ilk sıralara "puanım yeterli olmayabilir" endişesi taşımadan sadece ilgilerini çeken programlar yazılmalı. Ancak, kazanılsa bile kaydolmayı düşünmedikleri programlara listede yer verilmemeli.

2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Yayımlandı

ÖSYM, 2023 SENESİ - YKS Kontenjanları Kılavuzu ve Yükseköğretim Programları belgesini resmi web sitesi olan "http://osym.gov.tr" üzerinden adayların erişimine resmi olarak açtı. Web site üzerinden kılavuza aktif olarak erişim sağlanıyor.

ÖSYM tarafından web site üzerinden adaylar için yayımlanan duyuruya göre, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, bugünden itibaren 25 Temmuz'a kadar sınava giren adaylara rehberlik etmek için erişime açık olacak. Sınava giren adaylar bu belge üzerinden gerekli kontrolleri sağlayabilir.

Sınava giren adaylar, sınav tercihlerini gerçekleştirmeden önce ÖSYM web sitesini sık sık ziyaret etmesi önemlidir. Aksi takdirde ÖSYM tarafından yapılan güncellemeleri ve revizeleri kaçırabilirler. Bunun yanı sıra adayların dikkat etmesi gereken başka bir önemli nokta daha bulunmaktadır. Tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet sitesinde tekrar yayımlanacak olan 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu belgesini dikkatli bir şekilde incelemeleri de oldukça önemlidir.

YKS Tercih Takvimi 2024

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih takvimi 2024 yılı için belirlenmiş olup, üniversite adaylarının dikkatine sunulmuştur. Adaylar, tercih işlemlerini belirtilen tarihler arasında yapacaklardır. YKS tercih takvimi 2024, güncel bir şekilde erişmek ve tercih sırasında bu takvimi referans almak oldukça önemlidir. 2024 yılının üniversite taban puanları için Eleman.net’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Üniversite Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Üniversite tercihi yaparken titiz bir şekilde yapılması gerekir. Üniversite tercihi yaparken dikkatli edilmesi gereken şartlar aşağıda listelenmiştir.

  • Seçeceğiniz üniversitesinin bölümü ve bölüm dersleri
  • Üniversitenin sosyal imkanları
  • Üniversitenin akademik kadrosu
  • Konum ve ulaşım durumu
  • Üniversitenin tanınırlığı ve ülke çapında prestiji
  • Kampüs alanı
  • Seçeceğiniz üniversitenin mezunlarının istihdam durumları

Üniversite seçimi yaparken bu bilgiler göz önünde bulundurulması gerekir. Bu bilgilerin yanı sıra alanında uzman bir rehber öğretmeninden destek alarak sizin için en uygun tercihleri yapabilirsiniz.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.