GERİ

2024 YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı. YKS 2.Ek Tercihler Ne Zaman?


2024 YKS ek tercih tarihleri, ÖSYM'nin yaptığı duyuruyla birlikte netleşti. İlk tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler, boş kontenjanlar için ek tercih hakkını kullanabilecek. YKS ek tercih işlemleri, ÖSYM tarafından yayımlanan ek tercih kılavuzuna göre yapılacak. Öğrenciler, şimdiden YKS ek tercih ekranının ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, YKS ek tercihleri başladı mı? YKS ek tercih ekranı saat kaçta açılacak?

ÖSYM, ek yerleştirme işlemlerine ilişkin takvimi ve ek tercih kılavuzunu açıkladı. YKS sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında ek tercihlerini yapabilecek. Tercih işlemleri, 6 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30'da başlayacak ve 11 Eylül 2024 saat 23.59'da sona erecek. Adaylar tercihlerini, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

2024 YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı

2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu, ÖSYM tarafından yayımlandı. Adaylar, tercihlerini yapmadan önce kılavuzu dikkatle incelemeli ve tercihlerini buna göre belirlemeliler. Ek yerleştirme işlemleri, YKS Kılavuzunda yer alan kurallar doğrultusunda gerçekleştirilecek.

İlk Yerleştirmede Yerleşenler Ek Tercih Yapabilir mi?

ÖSYM’nin belirlediği kurallara göre, merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacak. Sadece tercih yapmasına rağmen herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ek yerleştirme hakkından yararlanabilecek.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Ek yerleştirme işlemleri, üniversiteler tarafından boş kontenjanların ÖSYM’ye bildirilmesiyle gerçekleştirilecek. 2024-YKS sonuçlarına göre genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kayıt yapılmayan kontenjanlara merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Öğrenciler, ek tercihlerde başarı sıralamaları ve kontenjanlara dikkat ederek tercihlerini yapmalılar. Ek yerleştirme kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ek Tercihte Puandan Yüksek Yerler Yazılır mı?

Eğer tercih listenizdeki üniversite sizin puanınızdan 1-2 puan düşükse, o bölüme yerleşme olasılığınızın yüksek olmadığını belirtmek gerekiyor. Bu noktada, puan farkını kendi lehinize açmanız, yerleşme şansınızı artıracaktır. Ayrıca, ek yerleştirmede çoğu bölümde genellikle sadece 1-2 kontenjanın boş kaldığını unutmayın.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.