GERİ

2024 KPSS Lisans Sonuç Görüntüleme


2024 KPSS Lisans sonuçları, ÖSYM'nin belirlediği takvime uygun olarak nihayet açıklandı.  Adayların uzun süredir heyecanla beklediği bu sonuçlar, 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 10.00 itibarıyla erişime sunulması bekleniyor. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının yanı sıra KPSS Lisans oturumuna giren binlerce aday, artık emeklerinin karşılığını görebilecekleri bu sonuçlara ulaşabilirler.

Sonuçlara Nasıl Ulaşılır?

KPSS Lisans sonuçlarına erişmek oldukça kolay. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle birlikte ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden veya mobil uygulamaları üzerinden sonuçlarını görüntüleyebilirler. Unutulmamalıdır ki, sınav sonuç belgesi basılmayacak ve posta yoluyla adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç ekranında, adayların testlerde verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanları yer alacaktır.

Bu da ilginizi çekebilir: Üniversite Mezunları KPSS ile Hangi Mesleklerde Çalışabilir?

Puan Hesaplamaları Nasıl Yapılıyor?

Sonuçlara ilişkin önemli bir diğer nokta ise puan hesaplama süreçleri. ÖSYM, sınav sonuçlarını duyururken, iptal edilen soruların değerlendirme dışı bırakıldığını ve geçerli sorular üzerinden puanlamanın yeniden yapıldığını belirtti. Ayrıca, herhangi bir testte en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar, o test için standart puan hesaplamalarına dahil edilmeyecek.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.