GERİ

2024 KPSS-DHBT Başvurusu Nasıl Yapılır?


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT) için başvurular başladı. Bu yıl 22 Eylül’de yapılacak olan sınav için başvurular, 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Peki, KPSS DHBT başvurusu nasıl yapılır? Sınav detayları neler? İşte tüm merak edilenler...

2024 DHBT Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır?

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetleri alanında görev almak isteyen adaylar için KPSS’ye girdikleri öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılım zorunlu tutuluyor. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM’nin resmi internet adresi olan ais.osym.gov.tr üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

Bu da ilginizi çekebilir: DHBT Sınavı Meslekleri

Sınava İlişkin Detaylar

Sınavla ilgili tüm ayrıntılar, ÖSYM'nin sitesinde yayımlanan 2024-KPSS Kılavuzlarında yer alıyor. Bu nedenle, sınava başvuracak adayların kılavuzları dikkatle incelemeleri büyük önem taşıyor. Sınav tarihini kaçırmamak ve başvuru sürecinde herhangi bir aksaklık yaşamamak için adayların gerekli tüm bilgileri önceden öğrenmeleri faydalı olacaktır.

Adaylar için kritik bir adım olan DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kariyer yapma hedefi taşıyanlar için oldukça önemli. Başvuru sürecini son güne bırakmadan, bir an önce tamamlamak da başvuru yoğunluğundan etkilenmemek adına dikkat edilmesi gereken hususlar arasında.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.