GERİ

2024 BESYO Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?


2024 yılı itibarıyla üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO) programlarına girmek isteyen öğrenciler için ÖSYM tarafından düzenlenen 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) sonuçları açıklandı. Sonuçların duyurulmasının ardından gözler, spor programlarına yerleşmek isteyen adayların yapacağı BESYO tercih süreçlerine çevrildi. Peki, BESYO tercihleri ne zaman başlayacak?

2024 ÖZYES Sonuçları ve Sonraki Adım

2024-ÖZYES sonuçlarına göre öğrenciler, spor programlarına alınacak. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet adresi olan “https://sonuc.osym.gov.tr” üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte şimdi sıra BESYO tercih sürecinde. Parkur sınavları ve diğer değerlendirme aşamalarını tamamlayan adaylar, bu aşamada tercihlerine odaklanmış durumda.

Bu da İlginizi Çekebilir: Öğrencilere Karşılıksız Burs Veren Kurumlar

Merkezi yerleştirme sürecinde adaylar, aldıkları puanlar ve tercih ettikleri yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları doğrultusunda ÖSYM tarafından yerleştirilecektir. 2024 yılı için hesaplanan Yerleştirme Puanı (YP), bu sürecin ana belirleyicisi olacak. Adaylar, YP sıralamalarına göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve tercihlerine göre yerleştirilecekler.

Yerleştirme sürecinde eşit puanlı adaylar arasında TYT puanı yüksek olan öncelik kazanırken, bu eşitlik devam ederse Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) dikkate alınacaktır. Ayrıca, öğretmenlik programlarını tercih edecek adaylar için Y-TYT’de en düşük 800 bininci sırada olma şartı aranmaktadır.

BESYO Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Şu an için 2024 BESYO tercih tarihlerine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak ÖSYM’nin yakın zamanda bu konuda bir duyuru yapması bekleniyor. Adaylar, tercih süreci ile ilgili en güncel bilgileri ÖSYM’nin resmi kanalları aracılığıyla takip edebilirler. Açıklama yapıldığı takdirde, gelişmeler haberlerde ve ilgili duyurularda yer alacaktır.

Özetle, BESYO tercihlerine ilişkin tarihlerin belli olmasıyla birlikte, adayların puanlarına göre yapacakları tercihler spor alanında kariyer yapma yolunda atacakları son adım olacak. Bu süreçte kontenjanlar ve diğer önemli detaylar da büyük önem taşıyor.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Eleman arıyorum diyorsanız hemen iş ilanı verin, milyonlarca iş arayana ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.