GERİ

Sertifika ile Yapılan Meslekler Nelerdir?


İşe girmek ve yüksek maaşlı bir şekilde çalışabilmek için günümüzde eğitimden sonra en çok ihtiyaç duyulan şeylerden biri iş garantili sertifika programları eğitimidir. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından, MEB tarafından da onaylı olan sertifika eğitimleri verilir. Günümüzde oldukça popüler olan bu programlar, iş arayan kişiler tarafından sıklıkla merak edilir. Peki sertifika ile hangi işler yapılır ve nasıl iş bulunur?

Sertifika Nedir, Ne İşe Yarar?

Çeşitli eğitim kurumlarından alınan eğitimler sonucunda verilen sertifika, sizlerin kolaylıkla iş bulmasını sağlar. Hemen hemen her alanda ve konuda sertifika eğitimi almak mümkündür. Rakiplerinizin önüne geçmek ve kendinizi geliştirmek için bu eğitimleri veren kurum ya da kuruluşlara müracaat ederek, kayıt olabilirsiniz. Yapılan dersler ve sınavlar sonrasında süreci tamamlayan kişilere, uzmanlık alanını göstermek adına sertifika belgesi verilir. Aynı zamanda günümüzde hem yüz yüze hem de online programlar mevcuttur. Bu sayede herkes kolaylıkla sertifika programına kayıt olarak, iş bulma aşamasını kolaylaştırabilir. Sertifika programlarına katılım için de herhangi bir eğitim şartı bulunmaz. 18 yaşını geçen her birey bu programlara katılım sağlayabilir. İş arayan kişiler CV’lerine sahip olduğu sertifikaları koyarak, işverenlerin karşısında daha öncelikli bir konuma sahip olur.

Sertifika ile Sahip Olunacak Meslekler Nelerdir?

Sertifika ile meslek sahibi olmak birçok kişiye avantaj sağlar. Bundan dolayı iş arayan kişiler tarafından “sertifikayla hangi meslekler olunur?” sorusu sıklıkla gündeme gelir. Sertifika programları sayesinde; fotoğrafçı, anaokulu psikoloğu, dijital içerik yazarı, tıbbi sekreter, eczane yardımcısı, barista, aşçı, dijital pazarlama uzmanı, muhasebeci ve grafiker gibi meslek dallarında eğitim alarak, iş bulabilmeniz mümkündür.

Dijital Pazarlama Uzmanı

Son zamanın en popüler mesleklerinden biri olan dijital pazarlama uzmanı, özellikle yeni nesil reklam çalışmalarına önem veren prestijli firmalarda iş bulabilir. Dijital pazarlama uzmanı; sosyal medya hesap ve reklam yönetimi alanında detaylı bir eğitim alır. Bu sayede firmaların hedef kitlesini tespit eder ve yeni stratejiler geliştirerek, markayı daha tanınır bir hale getirir.

Web Tasarımcısı

Gelişen teknoloji ile birlikte en çok tercih edilen mesleklerden biri de web tasarımcıdır. Sertifika programları sayesinde web tasarım eğitimleri almak da mümkündür. Eğitim sonrasında çok sayıda farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerde iş bulunabilir. Bu şirketlerde çalışan tasarımcılar; web sayfası tasarlamak, güncellemek, güvenlik testlerini gerçekleştirmek ve sosyal medya içeriklerini yönetmek ile sorumludur.

Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı

Türkiye’nin hemen hemen her yerindeki sağlık kuruluşları, hasta ve yaşlı bakımı alanında çok sayıda kişiye istihdam olanağı sağlar. Hem özel hem de devlete bağlı kurumlarda yaşlı ve hasta bakıcısı olarak çalışabilmek adına sertifika programlarına katılmak mümkündür. Eğitim sırasında tüm teknik ve pratik bilgiler hakkında eğitimler verilir. Eğitim sonrasında ise sağlık kuruluşlarında çalışabilen kişiler; yaşlı bireylerin temizlik, beslenme ve ilk yardım gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaktan sorumludur.

İnsan Kaynakları Uzmanı

Şirketteki tüm departmanlarda işe alım ve çıkarma süreçleri ile ilgilenen insan kaynakları uzmanı, her sektörde kolaylıkla iş bulabilir. Bu alanda sertifika programına katılan kişiler; iş analizi, insan gücü planlama, eğitim ve kariyer yönetimi gibi alanlarda eğitimler alır. Aynı zamanda şirket içerisinde çalışanlara eğitim vermek ve motivasyon sağlayıcı etkinlikler düzenlemek de insan kaynakları uzmanının görevlerindendir.

İş Makinesi Operatörü

İş makinesi operatörü sertifikası alarak sanayi, tarım ve inşaat sektörü gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde çalışmak mümkündür. Sertifikaya sahip olabilmek için öncelikle gerekli eğitimlerin alınması ve girilen sınavdan en az 70 puana sahip olunması gereklidir. Sertifika almaya hak kazananlar birçok alanda çeşitli iş makinelerini kullanma uzmanlığına sahip olur.

Muhasebeci

Hem kamuda hem de özel sektörde çalışabilen muhasebeciler şirketin mali işlerinden sorumludur. Bu sertifika programı ile muhasebe uygulamaları, ön ve mikro muhasebe gibi dersler görülür. Sertifika programını başarıyla tamamlayarak işe giren kişiler; departmanların yıllık bilançosunu hazırlamak, gelir/gider tablosu çıkarmak, SGK ve vergi ödemelerini takip etmek ile sorumludur.

E-ticaret Yöneticisi

Firmaların marka değeri açısından önem taşıyan mesleklerden bir diğeri de e-ticaret yöneticidir. Marka değerine uygun pazarlama taktikleri geliştirmek, kampanyalar oluşturmak, satış kotalarını takip etmek ve gerekli analiz raporlarını hazırlamak e-ticaret yöneticisinin görevlerindendir. Sertifika programı kapsamında; yazılım, operasyon yönetimi, iş planı ve pazarlama dersleri görülür.

Grafiker

Reklam ajanslarında, tekstil sektöründe ya da fotoğraf stüdyolarında grafiker olarak çalışmak isteyen kişiler, sertifika programı ile gerekli uzmanlık eğitimlerini alabilir. Program boyunca; Photoshop, CorelDraw, Illustrator ve Indesign gibi program üzerine eğitim alınır. Aynı zamanda kurumsal firmalar için broşür ve logo oluşturmak için gerekli taktikler de program süresince öğretilir. Sertifika sahibi olan grafikerler diledikleri sektörde kolaylıkla iş sahibi olabilirler.

Sekreter

Hemen hemen her kurumda sekreter iş ilanları ile karşılaşmak mümkündür. Bu iş ilanlarında öncelik kazanmak adına sertifika programları ile eğitim almak mümkündür. Program süresince kişiye ofis içi organizasyonları düzenleme ve planlama konusunda dersler gösterilir. Eğitimi başarıyla tamamlayan ve sertifika sahibi olan kişiler, küçük ya da büyük şirketlerde çalışabilir. Çağrıları yanıtlama, günlük iş raporu çıkarma, randevuları ayarlama ve toplantıları düzenleme sekreterin sorumluluklarındandır.

Sertifika ile Yapılan Mesleklerde Nasıl İş Bulunur?

Sertifika ile meslek edinme yöntemi iş arayanlar arasında sıklıkla tercih edilir. Birçok mesleki alanda sertifika programı olduğundan dolayı herkese kolaylıkla hitap eder. Eğitim sonrasında iş bulmak isteyen kişiler, Eleman.net üzerinden çok sayıda ilana ulaşabilir. Aynı zamanda filtreleme sistemi sayesinde dilediğiniz sektörü ve şehri seçerek, onlarca ilan arasında kaybolmadan kendiniz için olan ilanlara anında ulaşabilirsiniz. Sisteme yüklediğiniz CV sayesinde birden fazla ilana başvuru yapabilirsiniz. Bundan dolayı kısa sürede iş bularak, çalışmaya başlarsınız.

Sertifika ile İş Yeri Açmak Mümkün mü?

Programlar aracılığıyla belge almayı düşünen kişilerin “sertifika ile işe girilir mi?” sorusundan sonra en çok merak ettiği şeylerden biri bu belgeler ile iş yeri açmanın mümkün olup, olmadığıdır. MEB destekli olan sertifika eğitimlerine katılan ve başarıyla bitiren kişiler, aldıkları belgeler sayesinde iş yeri açabilme imkanına sahiptir. Bu sayede sertifika eğitimleri sonrasında istediğiniz alanda uzmanlaşarak, kendi ofisinizi açabilirsiniz.

Siz de aldığınız sertifika eğitimi sayesinde Eleman.net üzerinden ilanlara başvuru yaparak, anında istihdam imkanına sahip olabilirsiniz. Eleman.net üzerinden başvuru yapmak için özgeçmişinizi platformda kolayca oluşturabilir, size en uygun pozisyonlara ulaşarak

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.