GERİ

2024 Aile Destek Programı Nedir, Nasıl Alınır?


Aile Destek Programı, 2022 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek sağlanması amacıyla hayata geçirilmiştir. 2022 Haziran ayından başlatılan ve 12 ay süreceği açıklanan destek her ay düzenli olarak hak sahibi ailelere ulaştırıldı. 2023 Haziran ayında sona eren Aile Destek Programı 1 yıl süre ile yenilenme kararı alınarak 12 ay daha sürdürülmeye devam etti. 2023 Haziran - 2024 Haziran aylarını kapsayan destek programının yenileneceğine dair henüz bir açıklama yok. Ancak gelişmeleri sizin için takip edip eleman.net İş Rehberi’inde sosyal medya hesaplarımızda paylaşmaya devam edeceğiz.

Aile Destek Ödemesi Nedir?

Aile Destek Programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ve gelir aralıklarına göre değişen miktarlarda, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak maddi destek sağlanmaktadır.

Bu da ilginizi çekebilir: İş Kazası Geçiren İşçinin Hakları

Bu destek, ailelerin hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen dört farklı gelir dilimini kapsar ve 850 TL ile 1250 TL arasında değişen miktarlarda ödenir. Bu uygulama, toplumun her kesimindeki ailelerin yaşadığı ekonomik zorlukları hafifletmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan bu destek, sosyal adaletin sağlanması ve toplumsal refahın artırılması yolunda önemli bir adımdır. Bu şekilde, gelir düzeyi düşük olan ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamaları ve daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşmaları desteklenmektedir.

Aile Destek Programı Şartları Nelerdir?

Bir ailenin Aile Destek Programı’ndan yararlanabilmesi için yerine getirmeler gereken bazı şartlar mevcuttur;

·      Türk vatandaşı olmak,

·      Mavi Kart sahibi olmamak,

·      Evli olmak ve eşiyle ikamet ediyor olmak,

·      Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

·      18 yaş üstü olmak,

·      Aile bireylerinin kişi başı gelirinin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması,

·      Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,

·      Öğrenci yurdunda kalan bir öğrenci olmaması,

·      Cezaevi veya tutukevinde bulunan hükümlü olmaması,

·      Zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olmaması gerekmektedir.

Bu da ilginizi çekebilir: Ek gelir elde etmek isteyenler için eleman.net'te çok sayıda ek iş fırsatı bulunuyor; hemen kayıt olup iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz!

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar?

Aile içerisinde kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığına sahip olan Aile Destek Ödeme programı tutarları şu şekildedir;

Kişi Başına Düşen Aylık Gelir Aralığı (TL)

Aylık Destek Tutarı (TL)

450 TL ve altı

1.250

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı

1.100

911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı

950

1372,30 TL üzeri ─  5.667,37 TL’den az

850

Ailelere Çocuk Desteği

Kapsamı genişletilen Aile Destek Programı dâhilinde hak sahibi ailelere ek destek tutarı olarak Çocuk Destek Bileşeni ile ayrıca ödeme yapılmaktadır. Hanedeki çocuk sayısına göre belirlenen tutarlar şu şekilde;

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere

650

2024 Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine 12 aylık bir süre boyunca düzenli olarak yapılan Aile Destek Programı ödemeleri, Temmuz ayında son kez hesaplara yatırılacak.

Temmuz Ayı Aile Destek Ödemeleri Yatırıldı mı?

11 Temmuz tarihinde açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdıklarını belirterek, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyurdu. Bakan Göktaş, "Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini" ifade etti.

Aile Destek Ödemesi Uzatıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Destek Programı, 12 aylık ödeme döneminin sonuna geldi. 2024 yılı Haziran ayına kadar devam eden bu destek programının, son ödemesi Temmuz ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak ve böylece program sona erecek.

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere mali destek sağlamak amacıyla, geçtiğimiz yıl boyunca düzenli ödemelerle destek olmayı amaçladı. Bu süre zarfında, binlerce ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına ve ekonomik zorlukların hafifletilmesine yardımcı oldu.

Bakanlık yetkilileri, programın başlangıcında belirlenen 12 aylık sürenin sonuna gelindiğini ve bu çerçevede Haziran ayı için yapılacak son ödemelerin Temmuz ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu son ödeme, Aile Destek Programı'nın planlanan süreye uygun olarak tamamlandığını işaret ediyor.

Aile Destek Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile Destek Programı'na başvurmak isteyenler, başvuru şartlarını sağlıyorlarsa e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bizzat başvuruda bulunabilirler.

Aile Destek Ödeme Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan aile destek ödemeleri, her ay düzenli olarak vatandaşların hesaplarına yatırılmaktadır. Ödemelerin hesaplara yatırıldığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulama yapabilirler. Bu sistem, vatandaşlara ödemelerinin durumunu hızlı ve güvenilir bir şekilde öğrenme imkanı sunmaktadır.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.