En yeni Şoför iş ilanları ve eleman ilanlarına Herkesten Önce Sen Başvur!
Profesyonel şoför / sürücüler temel olarak bir işletmenin taşımacılık görevini üstlenmiş kişilerdir. Mesleği şoför olan kişiler, iş süreçlerinde ulaştırma ya da taşıma olan tüm firmalarda istihdam edilir. İşletmeler gerek yurt içinde gerek yurt dışında taşımacılık ya da ulaştırma faaliyetlerini yürütmek için resmi kurumlar tarafından verilmiş lisans veya sertifika sahibi şoförleri istihdam etmek zorundadır. Bu yüzden, ülke genelinde binlerce firma şoför iş ilanları yayınlamaktadır. Oteller, nakliye firmaları, restoranlar, okullar, fabrikalar ve daha birçok sektörde faaliyette bulunan firma, kullanılacak aracın ve yapılacak işin kapsamına göre profesyonel şoför aramaktadır. Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir başta olmak üzere her yıl binlerce firma sertifikalı şöför iş ilanları vererek profesyonel sürücüleri istihdam etmektedir.
Şoför olarak istihdam edilmek için dört yıllık bir fakülteden mezun olmaya gerek yoktur. Ancak, çoğu firma en az lise veya ön lisans mezunu kişileri öncelikli olarak tercih etmektedir. Şoför iş ilanları incelendiğinde şöför olmak için gereken özellikler aşağıda şekilde sıralanabilir.
Şoför nedir, ne iş yapar sorusuna kısaca yükleri veya yolcuları bir yerden başka bir yere taşımaktan sorumlu kişi olarak tanımlayabiliriz. Bir şoförün ana işi, yolcuları veya malzemeleri zamanında ve güvenli bir şekilde istenen yere taşımaktadır.
Şoförler taşıma veya ulaştırma işini yaparken çalıştığı kurumun ya da yolcunun talep ettiği-önerdiği rotayı takip eder. Kendisine önerilen bir rota yoksa mümkün olan en kısa sürede görevini tamamlar.
Şoförler, işlerini yaparken istisnasız tüm trafik kurallarına uymalı, güvenli sürüş tekniklerine uygun olarak araç kullanmalıdır.
Aracının bakımını takip etmeli, düzenli bakımlarını yaptırırlar. Arızaları veya hasarları yetkili personel ya da servis aracılığı ile giderir. Aracının yakıt durumunu kontrol eder. Kullanılan aracın temizliğini ve bakını yapar veya yetkili personele yaptırır.
Şoförlük - sürücülük mesleğinde, yapılacak işe ve kullanılacak araca göre ehliyet, ek olarak mesleki yeterlilik belgesi gereklidir. Çalışmak istediğiniz işe ve araca göre ehliyete ve yeterlilik belgesine sahipseniz şoför iş ilanları için başvuruda bulunabilirsiniz. Birçok farklı sektörde şoför istihdam edilmektedir. Eleman.net'te yüzlerce firmanın tır şoförlüğü iş ilanları, özel şoför iş ilanları, servis şoförü iş ilanlarını bulabilirsiniz. Birkaç adımda özgeçmiş oluşturarak firmalara başvuruda bulunabilir, kısa sürede şoför olarak istihdam edilebilirsiniz.
Şoför olmak için ehliyet ve mesleki yeterlilik belgesi gereklidir. Kullanılacak araca göre 16 farklı ehliyet sınıfı vardır. Bunlar M, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, F sınıfı ehliyetlerdir. Ehliyet dışında yapılacak işe göre mesleki yeterlilik belgesi gereklidir. Örneğin yurt içi yolcu taşımacılığı için SRC2 belgesi, yurt dışı için ise SRC1 belgesine ihtiyaç vardır. Yük taşımacılığı yurt içinde yapılacak SRC4, yurt dışında yapılacak ise SRC3 belgesi alınmalıdır. Bunun dışında ülkeler arası taşımacılık için Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'ndan Turing belgesi alınmalıdır.
Çalışılan sektöre, şoförün deneyimine ve sürücülük faaliyetinin yurt içinde ya da yurt dışında olmasına göre alınan ücretler farklılık göstermektedir.
Gizle Devamını Gösterİl belediyeleri ihtiyaçlarına bağlı olarak şehir içi hatlar için otobüs şoförü alımı yapmaktadır. Kamuya duyurulan şoför alımları için belediyeler yazılı ve sözlü sınav düzenlemektedir. Genellikle belediye otobüs şoförü olmak için aranan şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, E sınıfı ehliyet sahibi olmak, şehir içi yolcu taşımacılığı için SRC belgesine sahip olmak, asli kusurlu olarak yaralanma ve ölümle sonuçlanmış trafik kazasına karışmamış olmak, adli sicil kaydının temiz olması, alkollü araç kullanmaktan ötürü ceza almamış olmak, ehliyet ceza puanından ötürü ehliyetini kaybetmemiş olmaktır.
Tır kullanmak için C sınıfı ehliyet gereklidir. Bunun yanı sıra mesleki yeterlilik belgesi alınmalıdır. Yurt içi yük taşımacılığı için SRC4 belgesi yeterlidir.
Ambulans şoförü olmak isteyen bireyler B sınıfı ehliyete ve SRC2 ve SRC4 mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmalıdır. Ayrıca, ambulans şoförlüğü için Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde eğitim alınabilir. Bu eğitimi alan bireyler ambulans şoförlüğü için öncelikli tercih edilir. Gerekli ehliyet ve sertifikalara sahip olan, eğitimini tamamlayan bireyler ambulans şoförlüğü iş ilanlarına başvuruda bulunabilir.
Yeni iş arıyorsan hemen özgeçmiş oluştur firmalarla mesajlaşmaya başla, video özgeçmişinle oturduğun yerden iş bul.