GERİ
Pozisyon
 (1 Seçim)
Satış Danışmanı
Bölüm
 (0 Seçim)
Sektör
 (0 Seçim)
Cinsiyet
 (0 Seçim)
Çalışma Şekli
 (0 Seçim)
Tarih
 (0 Seçim)
Diğer Seçenekler
(0 Seçim)
marker

Satış Danışmanı iş ilanları

Satış Danışmanı Arayanlar

En yeni Satış Danışmanı iş ilanları ve eleman ilanlarına Herkesten Önce Sen Başvur!

Satış Danışmanı İş İlanları

Satış danışmanı, bir işletmenin ürünlerini veya verdiği hizmeti tanıtıp satmakla yükümlü kişidir. Satış danışmanları, pazarlama ve satış dışında çalıştığı firmanın pazar payını ve satışlarını artırmak için potansiyel müşteri araştırması yapar. Satış elemanları, ürün veya hizmet satan bütün sektörlerde çalışır. Çalışma şekilleri de bağlı oldukları firmaya ve sektöre göre değişiklik gösterir. Müşterilerin ürün veya hizmet almak için firmaya gittikleri bir kurumda müşterileri satış danışmanları karşılar müşterilere ve satış yapar. Bazı sektördeki satış danışmanları ise müşterilerin iş yerlerine ya da konutlarına giderler. Ofis ortamında yüz yüze ya da telefonla, sahada müşteri ziyaretleri ile yapılan satış danışmanlığı işi oldukça popülerdir. Hemen hemen her firma satış danışmanı istihdam eder ve satış danışmanlığı iş ilanları verir.

Satış danışmanları deneyim ve tecrübe kazandıkça sahadan çekilir ve yönetici pozisyonuna erişirler. Satış ekibine yöneticilik eden satış yöneticileri, sahada veya yüz yüze satış yapacak yeni satış danışmanlarına ihtiyaç duyar. Performansa ve hedefe göre çalışıldığı için satış danışmanı arayışı hiç bitmez. Binlerce firma yıl boyu aktif kalan satış danışmanı iş ilanları ile deneyimli ya da bu işe yatkın yeni satış danışmanları arar.

Satış Danışmanı İş İlanlarında Aranan Özellikler

Parkende, sigorta, turizm, sağlık, eğitim, bilişim ve daha yüzlerce sektörde binlerce firma satış danışmanına ihtiyaç duyar. Kimi firma sahada satış yaparken kimi firma işyeri ortamında birebir veya telefon yoluyla satış yapar. Bu nedenle her firmanın satış danışmanı aranıyor ilanlarında farklılık olabilir. Otomotiv satış danışmanı iş ilanlarında otomativ konularına hakimiyet beklenirken sağlık sektöründeki bir firmanın ana beklentileri çok farklıdır. Ancak, temel düzeyde her satış danışmanından aşağıdaki kriterleri karşılaması beklenir.

Deneyim:

İyi satış yapmak, müşteriyle iyi iletişim kurmak, analitik düşünebilmek bireyin yeteneklerine bağlıdır. Bir işveren için bu özellikleri anlamanın en iyi ve kısa yolu adayın deneyimli olup olmadığıdır. Satış danışmanı, satış konusunda deneyimli olduğunu daha önceki referanslarıyla doğrulayabiliyorsa, satış danışmanlığı görüşmelerinde daima öncelikli değerlendirilecektir. Ancak deneyimi şart koşmayan firmalar, kariyerini satış alanında ilerletmek isteyen gençlere fırsat vermektedir. Deneyimsiz satış danışmanı iş ilanları veren firmalara ve ilan detaylarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Raporlama Becerisi:

Satış danışmanları, satış faaliyetlerini günlük, aylık, çeyrek bazlı ve yıllık bazda raporlayabilmelidir. Piyasa raporlarını iyi okuyabilmeli, kendisinden istenen verileri yöneticilere özel olarak rapor haline getirebilmelidir. Firmadan firmaya değişkenlik gösterse de iyi bir satış danışmanı mutlaka ofis programlarına, raporlama araçlarına ve SPSS, SAS gibi yazılımları kullanabilmesi beklenir.

İletişim Becerisi:

Güncel satış danışmanı iş ilanlarında ilk göze çarpan kriter güçlü iletişim becerisidir. Müşterilerle sağlıklı iletişim kurmak sosyal bir kişiliği ve güçlü hitabet yeteneği gerektirir. İletişim yönü güçlü, ikna kabiliyeti yüksek ve satış yapmaya hevesli kişiler tecrübesiz olsa dahi firmaların satış departmanları tarafından tercih edilmektedir.

Satış ve Pazarlama Eğitimi:

Satış yapmak, satış danışmanı olmak için mutlaka lisans derecesinde diplomaya ihtiyaç yoktur. Ancak bazı firmalar satış danışmanı iş ilanlarında, satış veya pazarlama bölümlerinden mezun adayları tercih etmektedir. Farklı bölümlerden mezun kişiler de satış başarılı satış danışmanı olabilir.

Satış Danışmanı Ne İş Yapar?

  • Satış danışmanı, çalıştığı kurumun ürün ve hizmetlerin tanıtımını ve satışını yapmaktan sorumludur.
  • Firmasının yeni ürünlerini ve hizmetlerini öğrenir. Bu ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyabilecek müşterilerine bilgi verir, tanıtım yapar.
  • Ürün veya hizmetle ilgili sorun yaşayan müşterileriyle ilgilenir. Satış sonrası destek hizmeti verir ya da müşterisinin destek biriminden hizmet almasını sağlar.
  • Satış hedefini tutturmak ve satış hacmini artırmak için potansiyel müşteri araştırması yapar. Müşteri portföyünü genişletir.
  • Pazar eğilimlerini analiz eder. Rekabeti izler. Ekibinin satış stratejisini geliştirir ya da satış stratejisinin geliştirilmesine katkıda bulunur.
  • Ekip yöneten bir satış danışmanı ekibini motive eder. Ekibinin satış hedeflerini güncel tutar.
  • Hedef odaklı çalışır ve hem ekibinin hem de kendi satış faaliyetlerini düzenli olarak raporlar.

Nasıl Satış Danışmanı Olunur?

Satış yapmak kişisel bir beceridir. Bu işe yatkın kişiler satış danışmanı olarak kariyer inşa edebilir. Satış yapmaya yatkın ve temel gereksinimlere sahip birisi ancak deneyim kazanarak satış yapma becerisini geliştirir. Tecrübesiz olan satış danışmanları, bu işi sahada satış yaparken yönetici ve amirlerinden öğrenir.

Daha önce satış deneyimi olmayan ancak satış yapmaya hevesli birisi, tecrübe aramayan satış danışmanı ilanı veren firmalara başvuruda bulunabilir. Bazı firmalar, üniversitelerin işletme, iktisat veya satış bölümlerinden mezun bireyleri satış danışmanı olarak istihdam etmektedir. Eğitim şartı firmanın beklentilerine göre değişebilir. Bunun dışında satış eğitimi ve sertifikası veren özel eğitim kurumları da vardır. Bu kurslarda oldukça kapsamlı eğitimler verilmektedir. Satış danışmanı olmak isteyen birisi, satış danışmanı iş ilanları için başvuruda bulunmadan önce bu eğitimlerden alabilir ve diğer adaylara göre avantajlı duruma geçebilir.

Satış Danışmanı Çalışma Şartları Nasıldır?

Satış danışmanı, diğer her sektörde olduğu gibi haftada 45 saat çalışır. Mevcut iş kanununa göre bu süreyi aşan çalışmalarda satış danışmanı her saat için yüzde 50 zamlı mesai ücreti alır. Ancak bazı sektörlerdeki satış danışmanları mesai saatleri dışında müşterileriyle ilgilenir. Müşterileriyle olan ilişkilerini canlı tutmak için mesai dışında da gerek telefonla gerek yüz yüze görüşme yapar. Saha satışı yapan satış danışmanları, firma aracıyla ya da toplu ulaşımla müşteri ziyaretleri gerçekleştirir. Telefon yoluyla satış yapan danışmanlar ise genellikle çağrı merkezi ortamlarında çalışır. Satış danışmanının çalışma ortamı firmaya ve sektöre göre değişebilir.

Günümüzde online ticaretin gelişmesi ile birlikte online satış danışmanlığı da popüler bir meslek haline gelmiştir. Online satış danışmanı özetle, online satış platformu üzerinden müşteri taleplerini karşılayan, satış odaklı bir şekilde müşterilerle ilgilenen kişidir. Bu iş yüz yüze veya telefon yoluyla satıştan çok daha kolaydır. Online satış konusunda bir iş ilginizi çekiyorsa Eleman.net’teki online satış danışmanı iş ilanlarına göz atabilirsiniz.

Satış Danışmanı Maaşı

Satış danışmanı hedef odaklı çalıştığı için birçok firma satış danışmanı olan personeline performansa göre prim verir. Genellikle satış danışmanlarının çıplak maaşları, yani prim harici maaş tutarları düşüktür. İyi performans gösteren satış danışmanları oldukça yüksek tutarda kazanç elde ederler. Satış danışmanı ne kadar prim alır sorusunun cevabı da satılan ürüne ve performansa göre değişiklik gösterir. Tatil, sigorta hizmeti, kozmetik ürün satan bir satış danışmanıyla iş makinesi ya da emlak satışı yapan bir satış danışmanın prim miktarı çok farklıdır.

Gizle Devamını Göster

Satış Danışmanı Sık Sorulan Sorular

Satış Danışmanı Nasıl Giyinmeli?

Saha satış temsilcileri veya ofis ortamında çalışan kurumsal satış danışmanları, iş dünyasına uygun şekilde takım elbise, beyaz gömlek ve klasik ayakkabı tercih eder. Mağaza satış danışmanları ise müşterinin kolaylıkla ayırt edebileceği şekilde özel kıyafet giyerler. Her nasıl giyinirse giyinsin satış danışmanları firmayı ve markayı temsil eder. Bu yüzden daima öz bakımına ve giyimlerine dikkat etmelidir.

Satış Danışmanı Nasıl Konuşmalı?

İyi bir satış danışmanı, müşterinin isteğini anlamalı ve ihtiyacına yönelik cevap vermelidir. Müşterinin neye ihtiyacı olabileceğini sezinleyip seçenekler sunmalıdır. Daha fazla satış yapabilmek için ürünün veya hizmetin avantajlarını anlatabilir ama asla zorlayıcı olmamalıdır. Düzgün bir diksiyonla seviyeli bir şekilde iletişim kurmalıdır.

Satış Danışmanı Kasaya Bakar Mı?

Özellikle parkende sektöründe dükkan personeli ana görevi dışındaki işlerle de geçici süreyle ilgilenebilir. Mağazada satış yapmakla ve müşterilerle ilgilenen bir satış danışmanı ihtiyaç duyulduğunda kasaya geçip müşterilerin ödemelerini alabilir.

Gizle
Devamını Göster

İş İlanları

Yeni iş arıyorsan hemen özgeçmiş oluştur firmalarla mesajlaşmaya başla, video özgeçmişinle oturduğun yerden iş bul.

Özgeçmiş Oluştur

Favori İş İlanları

Seçtiğiniz iş ilanlarını favorilerinize ekleyebilirsiniz. İş başvurusu yapmak için daha sonra kullanabilirsiniz.

Aradığınız "Satış Danışmanı" İlanını Hemen Bulun!

400 Bin firma ve 20 Bin aktif iş ilanı ile her sektörden iş ilanı Eleman.net'te. Hemen özgeçmişinizi oluşturun, ilanları inceleyin, başvurunuzu yapın ve aradığınız işe ulaşın.

Hemen Özgeçmiş Oluştur