En yeni Kaynakçı iş ilanları ve eleman ilanlarına Herkesten Önce Sen Başvur!
Metal parçaların birleştirilmesinden ve onarılmasından sorumlu olan kaynakçılar, endüstriyel alanda faaliyet gösteren işletmelerin en önemli çalışanları arasında yer alır. Kaynakçılar, metalleri birbirine lehimlemek veya dayanıklılığını artırmak için TIG, MIG ya da ark kaynağı gibi farklı kaynak tekniklerinden yararlanırlar. Bu beceriler metal yapıların, parçaların ve ekipmanların kullanıldığı otomotiv, havacılık, demiryolu, denizyolu ve enerji gibi sektörlerde imalat, onarım, bakım ve yenileme çalışmaları için oldukça değerlidir.
Günümüzün popüler mesleklerinden biri olan kaynakçılık hem dünyada hem de ülkemizde geniş bir iş alanına sahiptir. Kaynak ustaları tecrübelerine uygun olarak farklı alanlarda açılan iş ilanlarına başvurabilir. Türkiye'nin önde gelen insan kaynakları platformu Eleman.net, her yıl binlerce firmanın iş gücü talebini iş arayanlarla buluşturur. Siz de en güncel kaynakçı ilanları içinden tarama yaparak tecrübenize, yaşadığınız şehre ve beklentilerinize en uygun iş ilanlarını kolayca listeleyebilir, dilediğiniz iş için hemen başvuruda bulunabilirsiniz.
Kaynakçı, kaynak makinesi kullanarak metal parçaları kesen, birleştiren ve lehimleyen bir ustadır. Kaynak ustaları lehimleme işlemlerine ek olarak metallerin şekillendirilmesi ve düzenlenmesi görevleri ile de ilgilenebilir. Hangi metal parçaların hangi kaynak teknikleri ile birbirine lehimlenmesi gerektiğini çözmek kaynak ustasının sorumluğundadır.
Kaynakçılar; fabrikalar, şantiyeler, üretim tesisleri ve tamir atölyeleri başta olmak üzere çeşitli ortamlarda çalışabilirler. Bahçe demirlerini kaynaklamak, köprü inşa etmek, makine parçalarını birleştirmek ve yapı imalatı için gerekli olan kaynak işlerini üstlenmek gibi çeşitli projelerde görev alabilirler. Kaynakçı arayan şirketler çalışanlarını projeye bağlı olarak atölyede veya aktif olarak sahada göreve başlatabilir.
Gün içinde bir kaynak işçisi aşağıda sıralanan sorumlulukları ve görevleri yerine getirir.
Kaynak işçisi veya ustası istihdam etmek isteyen işletmeler, işe alacakları personelin temel seviyede de olsa mesleki eğitim almış olmasını bekler. Kaynak işçisi olmak için en az ilköğretim veya lise mezunu olmak gibi şartlar aranabilir. Başvuru yapmayı düşünen adaylar eğitim koşullarını karşılamak için açık lise okuyabilir. Milli Eğitim Bakanlığı veya MEB tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumları tarafından verilen kaynakçılık eğitimi ve kaynakçılık sertifikaları da CV'yi güçlendirir.
Kaynakçı iş ilanlarında aranan özellikler, sektöre ve işverenin beklentilerine göre farklılık gösterebilir. Kaynakçılık sertifikaları, özellikle tecrübesiz adayların işe giriş sürecini önemli ölçüde kolaylaştırır. Meslek liselerinin metal işleri bölümünden mezun olanlar da hem kaynak ustası hem de kaynak işçisi olarak iş bulabilirler. Su altı kaynakçılığı, endüstriyel kaynakçılık ve teknik kaynakçılık gibi daha özel yeteneklere sahip iş ilanları için ise üniversitelerin Kaynakçılık veya Kaynak Teknolojileri gibi programlarından mezun olma şartı aranabilir.
Kaynakçılar; fabrikalar, endüstriyel tesisler, boru hatları, şantiyeler ve tamir atölyeleri dahil olmak üzere açık veya kapalı ortamlarda çalışabilir. Kaynakçı çalışma koşulları kimi durumlarda fiziksel açıdan zorlayıcı olabilir. Kaynak gözlüğü, gaz maskesi, kaynak eldiveni ve özel giysiler gibi iş güvenlik önlemleri ise kaynak işçilerinin daha konforlu ve güvenli bir şekilde çalışabilmelerine olanak tanır.
İmalat, onarım, yenileme, tadilat ve bakım çalışmalarında kaynakçılara sıklıkla ihtiyaç duyulur. Bu nedenle kaynakçı iş ilanları arasında kaynakçı arayan fabrikalar veya kaynakçı arayan tabelacılar gibi ifadeleri görmek şaşırtıcı olmaz. Özellikle organize sanayi bölgelerinin yoğun olarak yer aldığı İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya ve Kayseri gibi endüstrileşmiş şehirlerde kaynakçı arayanlar sayıca daha fazladır.
Kaynakçı maaşları, sektörel koşullara ve işletme taleplerine bağlı olarak oldukça geniş bir aralığa sahiptir. Kaynakçı veya kaynak ustası olarak çalışan kişilerin geçmişteki iş deneyimleri, kaynakçılık bilgileri ve becerileri maaş üzerinde etkin bir role sahiptir. Genel olarak kaynakçılar 12.350 TL ile 37.700 TL arasında bir maaş almaktadır. Ortalama kaynakçı maaşı ise 37.700 TL civarındadır.
En düşük maaş: 12.350 TL
Ortalama maaş: 15.450 TL
En yüksek maaş: 37.700 TL
Gizle Devamını GösterKaynakçı ilanları İstanbul veya kaynakçı ilanları Ankara gibi belirli kategoriler altında açılan iş ilanlarına hızla göz atabilirsiniz. Siz de bulunduğunuz il ve ilçeyi seçerek evinize en yakın konumdaki kaynakçı ilanları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir, istediğiniz ilana kolayca başvurabilirsiniz.
Yurtiçi ve yurtdışı kaynakçı maaşları farklılık göstermekle birlikte kaynakçı maaş ortalaması 15.450 TL'dir.
Bilgi, beceri ve tecrübe gerektiren kaynakçılık, geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli bir zanaattır. Otomotiv, havacılık, gemi üretimi, imalat, inşaat ve yapı sektörlerindeki büyümeye bağlı olarak kaynakçılık da geleceğin değerli mesleklerinden biri olmaya devam edecektir.
Yeni iş arıyorsan hemen özgeçmiş oluştur firmalarla mesajlaşmaya başla, video özgeçmişinle oturduğun yerden iş bul.