GERİ

7 Aylık Tazminat Ne Kadar?

7 Ay çalışan kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı alabilir mi? Hemen öğren!

7 Aylık Tazminat Hesaplama

7 aydır çalışıyorsanız, işten çıkarıldığınızda veya haklı gerekçe ile iş sözleşmenizi sonlandırdığınızda tazminat hesaplama ihtiyacınız olacaktır. Kıdem tazminatı hesaplama ve ihbar tazminatı hesaplama olarak 2 tür tazminatınız alacağınız olur. Net maaşa göre tazminat veya brüt maaşa göre tazminat hesaplamanızı 2024 tavanına göre yapabilirsiniz. Eleman.net'in aşağıdaki hesaplama aracıyla asgari ücret üzerinden hesaplama yapılmıştır. Güncel maaşınız üzerinden tazminat hesaplama aracı ile hemen hesaplamaya başlayabilirsiniz.

Maaş:

İşe Başlama Tarihi:

İşten Çıkış Tarihi:

Toplam Net Tazminat Tutarı : 18.023,76 TL

İhbar Tazminatı Alacağınız
İhbar Süresi 4 Hafta
Brüt İhbar Tazminatı 18.669,00 TL
Gelir Vergisi 632,59 TL
Damga Vergisi 12,65 TL
Net İhbar Tazminatı 18.023,76 TL
Kıdem Tazminatı Alacağınız
Çalışma Süresi 0 yıl 7 ay 1 gün
Brüt Kıdem Tazminatı 0,00 TL
Vergiler 0,00 TL
Vergi İndirimleri 0,00 TL
Net Kıdem Tazminatı 0,00 TL

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Hızlı Tazminat Hesaplama

Çalışma sürenize göre tazminat hakkedişlerinizi kısa yoldan öğrenebilirsiniz. Eleman.net tazminat hesaplama aracı ile kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı tutarınızı Kasım 2024 için güncel tavan ücrete göre hesaplayabilirsiniz.

Çalışma Süreniz
4 Ay 5 Ay 6 Ay 7 Ay
8 Ay 9 Ay 10 Ay 11 Ay
1 Yıl 2 Yıl 3 Yıl 4 Yıl
5 Yıl 6 Yıl 7 Yıl 8 Yıl
9 Yıl 10 Yıl 11 Yıl 12 Yıl
13 Yıl 14 Yıl 15 Yıl 16 Yıl

7 Aylık Tazminat Ne Kadar?

İhbar ve kıdem tazminatı hesaplama işlemi için maaş miktarı, işe giriş ve çıkış tarihi bilgilerinizi bilmelisiniz. Brütten ve netten tazminat hesaplama tercihi size bağlıdır.

İhbar tazminatı haftalık süresi, brüt ihbar tazminatı, damga ve gelir vergisi kesinti tutarı detaylarını görebilir alacağınız net tutarı tabloda görebilirsiniz. Kıdem tazminatı hesaplandıktan sonra çalışma süresi, brüt ihbar tazminatı, vergiler ve vergi indirimleri detayları ile net kıdem tazminatı tutarını öğrenebilirsiniz.

Kıdem tazminatı hesaplama 2023 ve 2024 yıllarında farklı verilerle işlenir. Her yıl 2 defa kıdem, ihbar tazminatı tutarları yasal olarak belirlendiği için hesaplamada doğru bilgileri girmeniz önemlidir. Hesaplanan sonuçlar güncel tutar ve kesintilere göre yaklaşık olarak yapılır, sadece bilgilendirme amacı taşır.

Kıdem tazminatı her yıl için brüt ücretin 30 günlük karşılığı olduğundan diğer ek ödemeler de baz alarak bilgiler girilmelidir. Yıl dolmadığında aylar güne dönüştürülerek brüt ücretin günlük karşılığı ile çarpılarak hesaplanır.

İhbar Tazminatı Bildirim Süresi ve Hesaplama Tablosu

Çalışma Süresi İhbar Süresi Tazminat Tutarı
0-6 Ay 2 Hafta 14 günlük brüt ücret
6-18 Ay 4 Hafta 28 günlük brüt ücret
18-36 Ay 6 Hafta 42 günlük brüt ücret
36 Ay ve Üzeri 8 Hafta 56 günlük brüt ücret

7 ay çalışan asgari ücretli için ihbar tazminatı hesaplama 2024 yılı:


  • Brüt ücret 20.002,50 TL, net ücret 17.002,13 TL, günlük 666,75 TL
  • 666,75 TL x 28 gün (4 hafta ihbar süresi)
  • 18.669,00 TL ihbar tazminatı

7 ay çalışan asgari ücretli için kıdem tazminatı hesaplama 2024 yılı:

Çalışma süresi 1 yıldan az olduğu için kıdem tazminatı hesaplanamaz.

Tazminat Hesaplama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

7 aylık işçi ne kadar tazminat alır?

Aynı işyerinde 1 yıldan az çalışan çalışanların kıdem tazminatı alamaz. Ancak, 7 ay çalışan bir çalışan ihbar süresi beklenmeden işten çıkarıldığında 4 hafta süreye denk gelen maaşı ihbar tazminatı olarak alır.

7 ay çalışan tazminat alabilir mi?

Aynı işyerinde 7 aydan az çalışan bir işçi kıdem tazminatı hakkı bulunmamaktadır. Çalışan, ihbar süresi beklenmeden işten çıkarılırsa, 4 haftalık maaş karşılığı ihbar tazminatı alacağı olur.

7 aylık işçinin kıdem tazminatı ne kadar?

Aynı işyerinde 1 yıldan az çalışan işçilerin kıdem tazminatı alma hakkı bulunmamaktadır. Kıdem tazminatı alabilmesi için en az 1 yıl çalışma süresinin olması gerekmektedir.

7 aylık ihbar tazminatı ne kadar?

Sadece 7 ay aynı iş yerinde çalışan bir çalışan, ihbar süresine uyulmadan işten çıkarılırsa çalışana 4 hafta süreye denk gelen maaş ihbar tazminatı olarak ödenir.

Kıdem Tazminatı Nedir?

“Kıdem tazminatı nedir?” sorusunun cevabı en az 1 yıl aynı işyerinde çalışan kişinin emeği karşılığında aldığı tazminat türüdür. Brüt tutar üzerinden işçinin en son aldığı aylık üzerinden hesaplanıyor olsa da çalıştığı süreye göre sorumlu ve istisna tutulan matrahlar nedeniyle değişebilir. Örneğin 2023 tazminat hesaplama işlemlerinde asgari ücretli çalışan için o yılın en son alınan brüt asgari tutarı baz alınır. İşçi sonraki yıl çıkış yaptığında 2024 tazminat hesaplama araçları ile tutar belirlenir.

İhbar Tazminatı Nedir?

Kıdem ve ihbar tazminatı birbirinden farklı durum, amaç ve hesaplama şekillerine sahiptir. Kıdem ve ihbar tazminatı hesaplama sırasında güncel kanunlar takip edilir. Usulsüz istifa veya işten çıkarılma durumunda ihbar tazminatı verilir.Belirsiz süreli iş sözleşmeleri fesh edildiğinde işten çıkış hemen yapılacaksa ihbar tazminatına hak doğar. Çünkü iş sözleşmelerine göre işten çıkış bildiriminden sonra karşı tarafa süre verilmelidir. Kanun ve sözleşmeye aykırı işten çıkarılma durumunda sözleşmeyi usulsüz fesheden taraf ihbar tazminatı ödeyerek karşı tarafın zararını karşılar.

Son Yazılar

Yabancı Dil Tazminatı Nedir? Dil Tazminatı Ne Kadar?
Türkiye’de kamu sektöründe çalışan memurlar ve akademik personel için yabancı dil bilgisi, yalnızca kişisel bir beceri değil, aynı zamanda maddi karş...
3600 Gün Tazminat Hakkı, Şartları, Hesaplama
3600 gün tazminat hakkı, sigortalı çalışanların ve ilk defa 08.09.1999 tarihi ya da öncesinde herhangi bir kapsamda girişi olanların sahip olduğu bir ...
Askerlik Tazminatı Hesaplama Nasıl Yapılır?
Askerlik tazminatı, askerliğini yapmak üzere işten ayrılan çalışanların sahip olduğu yasal bir haktır. İş hayatında önemli bir konu olan bu tazminat, ...
Kıdem Tazminatı ve İhbar Tazminatı Arasındaki Farklar Nelerdir?
Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı, iş hukuku kapsamında işçi haklarını koruma açısından oldukça önemli olan kavramlardır. İşten çıkış tazminatları iç...
Kıdem Tazminatı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Kıdem tazminatı, bir çalışanın işten ayrılması sonucu almayı hak ettiği ücreti ifade eder. İşçi kıdem tazminatı almaya hak etse de bu süreçte hem işçi...
Tazminat Haklarınızı Korumanın Yolları
İş dünyasında işverenler ve çalışanlar için büyük önem taşıyan konuların başında tazminat hakları yer alır. İşten ayrılma gibi kritik süreçlerde günde...
İstifa Durumunda Tazminat Hakları Nelerdir?
İş dünyasında birçok çalışan, çeşitli sebeplerle iş yerinden ayrılma kararı alabilir. Örneğin; yeni fırsatları değerlendirmek veya mevcut iş yerinizde...
İşten Çıkışta Hangi Tazminatlar Alınır?
4857 sayılı İş Kanunu’nda da düzenlendiği üzere her işçinin, olası bir işten çıkarılma durumunda alacağı bazı tazminatlar bulunur. Kanunun 24. maddesi...

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Eleman arıyorum diyorsanız hemen iş ilanı verin, milyonlarca iş arayana ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12